Richie Hawtin obilježio 25 godina aliasa F.U.S.E. velikim retro izdanjem

Srijeda, 10 Travanj 2019

Richie Hawtin slavi 25. rođendan jednog od svojih popularnijih aliasa, F.U.S.E. (što je kratica za Futuristic Underground Subsonic Experiments), i to posebnom bogatom retrospektivnom edicijom koju je nazvao „Dimensions“.


Radi se o svojevrsnom reizdanju Richiejevog albuma „Dimension Intrusion“, koji je originalno izašao 1993. na njegovom tri godine ranije osnovanom labelu Plus 8. Novi box set izlazi u limitiranoj količini. Vinilna verzija doći će s jednom do sada neobjavljenom trakom iz arhive s početka 90-ih, dok će ih u digitalnoj verziji biti dvije koje su nastale tijekom stvaranja „Dimension Intrusiona“, ali nikada nisu ugledale svjetlo dana.

Bit će tu i reizdanje „Train-Tracks“ EP-ja i nikada objavljen LP „Computer Space“, za kojeg su iz labela rekli da je bio „važna tranzicija koja je odvela Hawtina do From Withina i Plastikmana“, a koji je nastajao paralelno s „Dimension Intrusionom“. Uz stvari koje će premijerno pokazati svijetu, Hawtin je priredio i nove remixe traka s originalnog albuma.Osim glazbenih poslastica, izdanje ima i dodatnu vrijednost – printeve covera albuma koje je dizajnirao Richiejev brat Matthew Hawtin, također DJ, ali i vizualni umjetnik. Matthew je za tu priliku napisao i kratki esej o albumu, koji isto dolazi u paketu skupa s Richiejevim bilješkama i neobjavljenim arhivskim fotografijama. Izdanje će biti lansirano sredinom travnja i dostupno u Plus 8 Recordsu te The Vinyl Factoryju, a već su počele prednarudžbe s cijenom od 250 funti.Dobra priliku za poslušati Hawtina u regiji je Lovefest u Vrnjačkoj Banji, koji se održava od 1. do 3. kolovoza. U gradiću koji je poznat jer ima najveće toplice u Srbiji, DJ pult s njim će dijeliti, među ostalima, Guy Gerber, Seth Troxler, Joseph Capriati, Marco Carola, Rodhad i Jamie Jones, te još preko 40 imena. Karte za sva tri dana plesanja uz ove vrsne selektore mogu se preko kupiti na Gigstix, Tickets.rs ili službenoj stranici festivala ovdje.

Richie Hawtin obilježio 25 godina aliasa F.U.S.E. velikim retro izdanjem