Skip to main content
  • 5.10.2017.

Surgeon u ulozi The Transcendence Orchestra izdaje debitantski album

Ponikao iz UK, Surgeon se do danas promaknuo u ikonu techno glazbe, kako u svojoj zemlji tako i na underground sceni. Iz njegove želje za eksperimentiranjem proizašao je projekt The Transcendence Orchestra koji krajem godine izdaje svoj album.

Piše: 

Jedan od posebnijih izvođača elektroničke glazbe, Anthony Child u Londonu je prije desetak godina upoznao Daniel Beana. Surgeon je bio česti gost Bleep43 evenata u Londonu u čijim organizacijama je bio Daniel. Obojica gaje interes za pronalaskom jedinstvenim zvukovima i to je urodilo plodom kada su se odlučili za izgradnju projekta koji će ponuditi nešto potpuno suprotno, a ostaviti veliki utjecaj, što je ujedno i bio ključ uspjeha kod produciranja albuma.

Album Modern Methods For Ancient Rituals izaći će preko etikete Editions Mego 15. Prosinca sa kojim se Anthony Child već susreo sa dvostrukim izdanjem Electronic Recordings from Maui Jungle. Sam Anthony jedan je od najinovativniji korisnika Ableton paketa u potrazi za novim trikovima i efektu tonova i improvizaciji na svijest.

U svojim nastupima kroz kvalitetne sound systeme ispušta zvukove koji probijaju granice elektroničke glazbe. U zadnje vrijeme pokazalo se da najviše pažnje privlače njegovi live nastupi koji su suvremeni, a koristi se najnovijim tehnologijama hardwarea i softwarea.

Kada je u pitanju Modern Methods For Ancient Rituals album, spremno je šest inovativnih traka, različitog spektra zvukova, koji je ujedno snimljen u europskom ruralnom okruženju u roku od 24 sata. Sama lokacija unijela je veliki utjecaj na atmosferu albuma popračenog eksperimentima akustike. Predstavljajući spoj drevnih i suvremenih efekata pomoću Buchla Music Easel, bass guitar, hurdy gurdy, Electro Harmonix 45000 i Roland RE 101, pružaju specifično psihičko audio iskustvo i vodi u svijet nepoznatog.

Dok isčekujete album, preslušajte Upper Windrush:

Tracklist:
1. Wychwood
2. Upper Windrush
3. Barrington Park
4. Ampney Crucis
5. Nether Westcote
6. Sun Hill

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop