Skip to main content

Techno s Kosova na novom EP-u Alhena Recordsa: Vegim & Flekitza

Tijekom pandemijske 2020. godine, kada se sve počelo mijenjati i da dobijati novi oblik života, Vegim je bio zauzet stvaranjem nove techno etikete po imenu Alhena gdje možete dublje zaroniti u čistu kreativnost novih obrazaca techno kulture.

Piše: 


Dizajn EP-a uvijek je povezan sa cijelom pričom tog izdanja koje također radi Vegim. Prvo izdanje na Alheni je objavio umjetnik Kobalt u travnju 2020. godine sa izdanjem Structural Abnormalities EP.

Drugi EP pod nazivom Theory and Motion je objavljen 4. lipnja, potpisan od strane umetnika Vegim i Flekitza.
 
1.    Intro
2.    Motion
3.    Theory
4.    Devils Monologue
5.    Awareness
 
Drugo izdanje za Alhena Records su kreirali Vegim & Flekitza, izražavajući sve (E) pokrete kroz techno teoriju potvrđujući da su gladni promjena.

Vegim
 
•    Transformativan za svakoga tko je otvoren i spreman da ga čuje i zapleše.
 
•    I dalje ostajemo pri stavu da streaming nije ono što techno kulturi treba, i do sada nismo prisustvovali ni jednom streamu zbog kojeg smo pozvani, ali sam snimio studijske mikseve za nekoliko podcastova, uglavnom moja produkcija.

•    Tijekom svih ovih promjena koje se događaju oko nas, mi imamo više kreativnosti usredsređujući se na novu etiketu Alhena Records, produkciju, nove navike i nove kreacije. Moja prva etiketa TMM records raste sama od sebe. Vrlo talentirani techno umjetnici su nas pronašli svojim radovima. Puni smo sjajnih predstojećih izdanja za ovu godinu. Također, otkako je pandemija započela TMM vjerni obožavatelji nikada nisu prestali da podržavaju nova izdanja, prodaja je malo opala, ali je isti broj obožavatelja uvijek želio da imaju nove trekove u svojim muzičkim kutijama.

Flekitza
 
•    Pored nove etikete Alhena i kontinuiranog upravljanja TMM etiketom sa novim izvođačima, vodimo i novi projekt – podcast pod nazivom Kosovo Clubbing na lokalnoj radio stanici na Kosovu. Podržava ga Ministarstvo kulture s ciljem očuvanja kako techno kulture na Kosovu. Prva faza ovog projekta je nas dvoje koji smo domaćini cijele emisije, a druga faza će ugostiti lokalne umjetnike i predstaviti njihov rad.

•    Tijekom pandemijskog života najviše nam nedostaju putovanja, gigovi, različite kulture i lijepi umovi ljudi. Ali u studiju smo bili u izobilju ideja i proizveli smo 5 trekova za našu novu izdavačku kuću Alhena. Za sve koji žele stvoriti novi svijet, novi život sa technoom u pozadini.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop