Baner

The Siids imaju brutalan vinyl

Četvrtak, 11 Ožujak 2021

Album Brutalist riječkog dua The Siids nakon rasprodane CD naklade dobiva i svoje vinilno izdanje.


Brutalist LP-u ekskluzivnom limitiranom izdanju od samo 300 komada bit će dostupan od subote 20.3., kada će se u Dallas Music Shopu Rijeka održati promocija i promotivna prodaja. Od ponedjeljka 22.3. ploča će se moći kupiti u svim ostalim prodavaonicama nosača zvuka i u Dallas Music Web Shopu.


Foto: Kristijan Vučković

Albumom "Brutalist" Darko i Stane su osvojili publiku, proširili svoj muzički glas, raznim varijantama svojih pjesama pokazali širinu rada, kreativnost i definitivno potvrdili pozitivne kritike struke.Nominacije i osvojene nagrade dodatni su im push za sve što slijedi (već su i najavili rad na novom materijalu), a ovo limitirano vinilno izdanje zaokružuje jedno brutalno dobro poglavlje njihove glazbene priče.Uz ovaj poseban LP, The Siids su snimili i video za ogoljenu live verziju posljednjeg singla 'Moments of Laughing'. Pjesma je aranžmanski vraćena na svoj početak u oblik u kojem je nastala. Glas/klavir/gitara u minimalističkom aranžmanu te bogata vizualna kulisa riječkog Palazzo Modello vode glazbu The Siidsa na novo emotivno putovanje.Za režiju videa uživo i ovog puta je zaslužan njihov dugogodišnji suradnik Bojan Kukuljan (Neon Studio), dok je za audio zapis i miks zaslužan Darko Terlević.

Riječki electro-rock duo na sceni se etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje i jedan od rijetkih domaćih sastava kojeg obožavamo i slušati i gledati. Specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos porema onome što vole i stvaraju mnogima je The Siidse pozicionirao na visoko mjesto ljestvice izvođača čije novitete uvijek s nestrpljenjem iščekujemo.

The Siids imaju brutalan vinyl