Skip to main content

Toni Starešinić objavio solo album -Survival Kit- za Menart

Na naslovnici albuma su klavijature na kojima je Toni stvarao album: Hammond orgulje, Korg SV1 električni klavir, Micro Korg, Logan string melody, Dave Smith Mopho X 4, Moog Sub 37 & Arturia Drumbrute analog drum synth & fx.

Piše: 


Kao član ili vođa brojnih sastava (Mangroove, At Ease, Chui, Punk Data, Beat Busters, Edo Maajka, Tomislav Goluban, Josipa Lisac, Je Veux…) kaže da je album nastao kao najnužnija potreba za preživljavanjem duha, uma pa samim time i tijela.

"Pandemija mi je kao i svim glazbenicima u zadnje dvije godine dosta skučila prostor djelovanja, nakon početne navale snimanja videa u vlastitom domu u prvi prvi plan su došli namjenski projekti koji su ipak osigurali egzistenciju u ovim neizvjesnim vremenima i na čemu sam neizmjerno zahvalan, ali onaj iskreni "ja" se ipak morao još malo strpjeti. U jednom trenutku je postalo dosta teško odgađati sebe, pa sam pričao kolegama da se osjećam kao već poprilično nabreknuti prišt koji negdje mora puknuti. I napokon je puknuo, otvorilo se i praktički u tjedan dana je nastao album koji sad imate prilike i čuti.

Koncept stvaranja albuma bi se mogao svesti na „otvori neki zvuk na synthu koji još nisi nikad svirao pa kamo te ponese“. Dok je prošli album bio temeljen na soundtracku dokumentarnog serijala Nesreća, u ovom se pojavljuju tek mali djelovi iz druge sezone Nesreće i u tom smislu je puno neovisniji i naslovom albuma sam htio zaokružiti jednu širu sliku koja uključuje i trenutnu situaciju koju živimo. A pošto Arsen snima i treću sezonu siguran sam da će pronaći materijala za soundtrack i u ovom albumu. Htio bih se puno zahvaliti kolegama i prijateljima koji su uskočili i pomogli sa svojim neizmjernim talentom i kreativnošću, učinili su me još sretnijim čovjekom. Hvala i Menartu što rado objavljuje ovakve čudne stvari."

Survival Kit – Toni Starešinić
1. Escape Route
2. Digital Traffic Jam
3. Sanctuary
4. Conqueror Worm
5. Fat Is Good
6. Nothing Lasts Forever

Glazbeni gosti  
Silvio Bočić – bubnjevi 1., 3., & 4.
Vojkan Jocić – tenor & alt saksofon 2., 5., & 6.
Luka Čapeta –  električna gitara 4. & 5.
Leo Beslać – Kawai & Waldorf synth 3.

Fotografija naslovnice: Vanja Vučinić
Dizajn naslovnice: Damir Lepur
Koncertna fotografija: Goran Berović

Recenziju albuma pročitajte na portalu Ravno do dna.

Cijeli album možete poslušati ovdje.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop