Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Tuzlanski PHAGE prisutan na svjetskoj glazbenoj sceni

Utorak, 08 Ožujak 2022

Diplomirani producent i vlasnik Skinlab tattoo studia, Senad Nurkanovic iz Tuzle, koji je ranije producirao i nastupao pod imenom Fa11out, nastavlja samostalno producirati Drum and Bass muziku pod imenom PHAGE


Njegovo EP izdanje pod nazivom Black Magic objavljeno je u veljači za britansku izdavačku kuću Cause4concern Recordings, specijaliziranu za ovu vrstu glazbe. Izvještaj iz Cygnus distribucije već je potvrdio nekoliko svjetski poznatih imena koja su podržala ovo izdanje i emitiraju ga redovno u programu radio stanica poput BBC Exclusive i Tokyo Japan Radio.Za samo dva dana njegov EP našao se na naslovnici Beatport stranice, u kategoriji Exclusive Hype, a u svoje play liste uvrstilo ga je i nekoliko najznačajnijih svjetskih DJ-eva, poput Loadstar, Prototypes, Noisia, Gydra...

Black Magic EP sadrži šest pjesama u kojima slušatelji jasno mogu primjetiti moć prelamanja više različitih glazbenih žanrova te jasnu distinkciju novog i starog stila. Može se reći da navedeno glazbeno ostvarenje donosi ono što Tuzla kao grad oduvijek ima u povijesti glazbene kulture, kao temeljnu vrijednost u odnosu na futuristički duh.


Svojim izdanjem PHAGE prikazuje suštinu žanra i ukazuje na osnovne vrijednosti zvuka i energije, iz čega je sve poteklo u Drum and Bass kulturi. Suvremenim pristupom ključne elemente povezuje u konstruktivnu cjelinu opasnog i mračnog duha današnjice. Komentari svjetskih producenata, koji su poslušali izdanje, upućuju na zahvalnost zbog povratka zlatnoj eri Drum and Bass muzike.

Pjesmu koja se ističe na ovom izdanju, PHAGE je napravio u suradnji sa Mirzom Kazazovićem iz Tuzle, u svijetu elektroničke glazbe poznatijem kao Drob. Obzirom da je pjesma Ancient Law u prijevodu Drevni zakon, imalo je savršenog smisla da se isproducira uz jednog od možda i najstarijih DnB DJ-a u Bosni i Hercegovini.