Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Valentino Bošković predstavlja LP album sa sličicama -Velika Praska-

Ponedjeljak, 06 Rujan 2021

Album Velika Praska prvog bračkog astronauta iz 17. stoljeća, Valentinota Boškovića dobila je svoje LP izdanje, i to kao album sa sličicama!

U izdanju Mudrog brka, Praska je otisnuta na ekskluzivnom narančastom vinilu, a unutarnji omot je zapravo album sa samoljepljivim sličicama koje pričaju priču o "svemirskom carstvu" Valentinota Boškovića. Likovi i motivi iz Valentinotove pjesmarice, od don Sandrota preko Koneri Šona do Briana Maya, završili su kao likovi na samoljepljivim sličicama koje će se lijepiti u posebno dizajniranom unutarnjem omotu ploče."Bolje završit na ploči nego pod pločom", izjavili su Branko Dragičević i Josip Radić, službeni biografi bračkog astronauta koji se lansirao u Svemir 1646. sa svemirske postaje na Vidovoj gori.

Za realizaciju te ideje i opremu albuma zaslužni su Kazinoti&Komenda: "Iako nam nije praska dizajnirati omote vinila, čast nam je što su nam Branko i Josip ukazali povjerenje da to napravimo. Namučili smo se, ali je vrijedilo za pravu stvar, a to je inovativan vid reprodukcije glazbe na ploči, oliti vinilu. S guštom ćemo bacit svoje stare fonografe u smeće i priključit se revoluciji u slušanju i poimanju glazbe!"."Velika je stvar što je Velika praska izašla na velikoj ploči i velika nam je čast da smo imali veliku priliku predstaviti velikana bračke astronautike", rekao je Mudri Brk.

Nakon začudnih, ali hvaljenih „VSSR-a“ i „Marsovske Listine“ te kompilacije Vodič kroz galaksiju za redikule, album Velika Praska sniman je od 2018. do danas, udvije različite kuće uz dvije različite rijeke, Mrežnicu i Kupu. Sve su snimili i smislili Branko Dragičević i Josip Radić, uz suradnju sa Sašom Antićem i TBF-om na pjesmi „Adio Trafikonte“ koja zatvara album koji je izvorno objavljen krajem 2020. godine te donosi deset pjesama. "Velika Praska" je besplatna, kao i cijeli Svemir. Album je ove godine bio nominiran i za album godine na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi "Rock&Off".LP Velika Praksa dostupan je u knjižari Rockmark (Ulica Hrvatske Bratske Zajednice 4, Zagreb) i putem njihovog webshopa.

Ostalo je još samo nešto manje od 25 godina do koncerta, za koji kartu možete kupiti ovdje.

Slušajte Valentinota na Bandcampu i digitalnim servisima.