ABOP, pocket palma, The Siids, Chui nominirani na Rock&Off nagradi

Utorak, 12 Siječanj 2021

Proglašenje nominacija za treće izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&Off ove je godine zbog pandemije koronavirusa proteklo u nešto drugačijem tonu te se umjesto u Tvornici kulture, kako je to bilo dosad, održalo u studiju Unisona.


Upravo pandemija svjetsku je glazbenu industriju doslovno paralizirala, no srećom po sve zaljubljenike u glazbu, glazbenici se nisu odmarali. Upravo suprotno, neobična godina iza nas inspirirala ih je u stvaranju nove glazbe, a neki od njih posebno su se iskazali te su zaradili nominaciju za Rock&Off.Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najrelevantnijih domaćih medija u prvom je krugu predložio svoje favorite i to čak 380 jedinstvenih glazbenih imena u svim kategorijama. Prijavljeno je bilo više od 90 albuma i 200 pjesama, a ove godine su za Koncertnog izvođača godine mogli konkurirati i oni koji su koncerte održavali online. U drugom krugu novinari su odabrali i one koje prolaze u nominacije. Pobjednike ćemo saznati 4. veljače na trećoj, drugačijoj dodjeli Rock&Off  nagrada.Željka Veverec, koju znamo kao pjevačicu sastava Mangroove, sa svojim projektom Je Veux ima najviše nominacija, njih čak pet, a slijede ju ABOP, Alejuandro Buendija, Boris Štok, J.R. August, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković s tri nominacije.Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu „Iskonovu nagradu publike“ koja će se odabrati na njihovim web stranicama u terminu od 15. do 31. siječnja 2021. godine."Gusto" je u kategoriji Jazz&Off, gdje su nominirani Chui i Doringo, dok Tamara Obrovac & Transhistria Jazz Ensemble, Trokut i Zvjezdan Ružić zbog istog broja glasova dijele jedno mjesto. Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Koncertni izvođač godine:
ABOP
Damir Urban
Jonathan
J.R. August
Porto Morto

Jazz&Off:
Chui
Doringo
Tamara Obrovac & Transhistria Jazz Ensemble
Trokut
Zvjezdan Ružić
*3. mjesto dijele tri izvođača koja imaju jednak broj bodova

Electro&Off:
ABOP
pocket palma
The Siids

Iskonova nagrada publike:
Alejuandro Buendija
ABOP
BluVinil
Boris Štok
Damir Urban
Goran Bare & Majke
J.R. August
Je Veux
Jonathan
Mark Mrakovčić
Nika Turković
Porto Morto
Rundek & Ekipa
Valentino Bošković
 
Osim navedenih izvođača, organizatori Rock&Off-a čestitaju i svim predloženim bendovima od strane novinara, a popis možete pogledati ovdje: http://rockoff.hr/rezultati/2020/special-mention

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

ABOP, pocket palma, The Siids, Chui nominirani na Rock&Off nagradi