Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

“Astralis – institucija” @ Doc Miami 2010

Četvrtak, 27 Svibanj 2010
Film se osvrće na društveni i kulturološki utjecaj Astralisa i pojavljivanje u globalnim glazbenim okvirima.

Nakon uspješne premijere na 19. Danima hrvatskoga filma, “Astralis – institucija”, prvi dugometražni film mladog zagrebačkog redatelja Igora Neljaka, imat će svoju američku premijeru na prestižnom DOC MIAMI INTERNATIONAL INDEPENDENT FILM FESTIVALU (28.5. – 30.5.)

Miami, grad koji se može pohvaliti sa jednim od najvećih svjetskih glazbenih festivala (Miami music winter conference), u svibnju ugošćuje i jedan od najprestižnijih međunarodnih festivala dokumentarnih filmova!

Doc Miami je festival koji promovira najbolje dokumentarne filmove svjetske produkcije. Svojoj publici nudi nove izražajne filmske forme bilo tematski, bilo sadržajno doprinoseći time razvoju američke filmske umjetnosti  općenito. U tom kontekstu prepoznat je i hrvatski, zabavno-glazbeni dokumentarac „Astralis – institucija.“

 Zaviruje u intimne dijelove života protagonista, u njihove emocije i stavove koji su indirektno utjecali na razvoj Astralisa, zagrebačke klupske scene i njene publike. Redatelj ne „štedi“ glavne likove, a oni su na posebno duhovit način samokritički i bez cenzure pričaju o stvarima na i iza kulisa (da ne kažemo „backstage“)

Film će biti prikazan u subotu 29.5. pa ako vas put nanese u Miami ne propustite, a ako ste u Zagrebu, 4. Lipnja Astralis vas poziva na kraj svoje 12. te uspješne sezone!

Raspored projekcija na Doc Miami:
http://docmiami10.sched.org/

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=t3DVtbY8ZvM