Baner
Bjork

Bjőrk nastavlja s Biophilia projektom!

Utorak, 29 Siječanj 2013

Kad je 2011. godine izdala album Biophilia, islandska megazvijezda Bjőrk uzburkala je glazbeni, ali i moderni svijet. Njen album nije samo glazbeno ostvarenje, već i mobilna aplikacija, serija svijetskih live performansa, kao i edukacijska platforma.

Sama aplikacija je istraživala vezu između umjetnosti i znanosti, uključivala animacije, igrice povezane sa svakom Biophilia pjesmom,pružajući korisnicima jedinstveno putovanje kroz svemirske horizonte, a live performansi uključivali su izvedbe na posebno dizajniranim instrumentima za Biophilia album.


Sada Bjőrk nastavlja u eksperimentiranju sa tim albumom, te preko stranice Kickstarter, kojom ljudi traže financijsku pomoć u pokretanju svojih projekata, traži pomoć u ostvarivanju svog nauma, odnosno nastavku Biophilia edukacijskog programa, i to tako da aplikaciju prenesu na Android i Windows 8 platforme.


Biophilia edukacijski program želi se podučiti malu djecu o umjetnosti i znanosti. Projekt je pobudio puno interesa u gradovima koje je dosad posjetio, diljem svijeta, kao i kod djece i učitelja koji su posjetili program. Najviše interesa je projekt pobudio kod djece, učenika i studenata s malim primanjima, a s obzirom da je ovo isključivo neprofitan i na volonterskoj bazi, potrebna je i vaša pomoć kako bi se ovaj projekt reprogramirao za Android i Win8 platforme.

alt

Sve o ovom projektu možete pročitati više OVDJE.

Bjőrk nastavlja s Biophilia projektom!