Skip to main content
  • 17.10.2019.

Burning Man odabrao temu za 2020.

Nakon mnogih špekulacija među fanovima svjetski poznatog festivala u pustinji Nevade, objavili su službenu temu za iduću godinu.

Piše: 

'The Multiverse' je termin koji potječe sa polja kvantne fizike a nastao je u jednoj od teorija koja pokušava objasniti kaleidoskop mogućnosti koje postoje, kako se one manifestiraju u stvarni život, koliko realnosti onda postoji i ono najbitnije gdje se mi kao čovjek nalazimo unutar tih realnosti kao promatrač i/ili krojač svoje sudbine.

Festival ugoščuje preko 80,000 ljudi svake godine koji se potpuno predaju estetici i drugačijem načinu života ovog jedinstvenog događaja a slijedeće godine u multiverzumu pozivaju posjetitelje da sa njima istraže mogućnosti postojanja više svemira koji su jednako stvarni kao i naš. Pozivaju na istraživanje koje bi te druge realnosti mogle biti i što ih sve povezuje u jedan multiverzum. Postavljaju vam pitanje što ćete vi biti ili bi htjeli biti u jednoj novoj realnosti kojoj je poveznica upravo vi sami ali u drugom obliku?

Burning Man će se 2020. godine održavati od 30. kolovoza do 7. rujna u Black Rock City pustinji Nevade i jedva čekamo vidjeti umjetnine i umjetničke instalacije po kojima je ovaj festival poseban te kako će se umjetnici ali i posjetitelji poigrati sa ovom zanimljivom temom.
 

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2