Baner

Dokazi da je DJ Mag lista 100 najboljih DJ-a namještena

Subota, 23 Prosinac 2017

Da je DJ Mag lista 100 najboljih DJ-a kontroverzna, svjedoci smo iz godine u godine, a sada je i popularni Laidback Luke progovorio o istome i prozvao listu namještenom.

Lista najboljih DJ-a sigurno nije, ali najpopularnijih bi mogla biti, DJ Mag iz godine u godinu izbacuje listu 100 imena gdje u najčešćim slučajevima iznad glava mnogih ljudi na plesnoj sceni stoji pokoji upitnik. Često se događa kako listu pune imena do danas nikad istaknutih imena, no i za pozicije nekih najboljih DJ-a ima se štošta za reći. I dok će većina vas okrenuti glavu na spomen glasanja za Top 100, Laidback Luke odlučio je ispitati situaciju, te putem svog Twitter profila, nazvao izbor namještenim.

Luke inače vodi vlastiti VLOG u kojemu daje osvrt na tekuća događanja u elektroničkoj glazbi, te saznanjem kako se ni sam nije našao u Top 100, odlučio je podijeliti prikrivenu istinu za isto. Iako je na sceni preko 20 godina i bio je headliner najvećih festivala Ultre u Miamiu i Tomorrowlanda, na listi se nije našao - kako kažu iz DJ Maga - jer "nije dovoljno popularan" i "vodi se kao EDM DJ" (što god im to značilo jer na listi i dominiraju EDM imena).

Evo što Luke izjavio: "Oduvijek sam bio fan liste, ali sada je preraslo u čudovište. Nije me briga za vlastitu poziciju, ona mi niti ne treba. Ali znam za mnogo kolega DJ-a koji bacaju novac za njih, za one koji su srušili sustav. Sada je kako je."


 


Dokazi da je DJ Mag lista 100 najboljih DJ-a namještena