Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Europske zemlje nude inovativne alternative za festivale i koncerte

Utorak, 11 Kolovoz 2020

Latvija, Njemačka, Italija, Norveška, Danska, Velika Britanija uspjele su pronaći alternativne načine kako barem djelomično spasiti glazbenu industriju.


Latvija je tako osmislila kreativni format koncerta sa fizičkom udaljenošću među posjetiteljima, a radi se o plutajućim događajima.

Gosti su mogli iznajmiti ili donijeti svoj motorni čamac, dasku za surfanje, kajak i doći ispred pozornice Laiva festivala koji se odvijao na jezeru Jugla, a prisustvovalo je 1500 posjetitelja. Izvođači su nastupali na pozornici koja se nalazila na obali ispred latvijskog Etnografskog Open Air muzeja.Festival koji se održao 8. kolovoza u glavnom gradu Rigi, prenosio se uživo na TV kanalu LMT Straume, a organizatori su ga prozvali "fenomenalnom večeri".

Od koncerata na ležaljkama u Njemačkoj, do bike-in koncerata u Italiji, drive in koncerata u Danskoj i Velikoj Britaniji, latvijski glazbeni festival najnoviji je pothvat u nizu inovativnih društveno distanciranih događaja koji se održavaju širom svijeta.


Foto: Laura Viksne/Laiva

Varanger Festival je najsjeverniji svjetski jazz festival koji se odvija u Norveškoj. Domaćin je onog za što svi vjeruju da je prvi „hibridni“ događaj u Europi - kombinirajući tradicionalnu osobnu komponentu s uplaćenim prijenosom uživo.

Europske zemlje nude inovativne alternative za festivale i koncerte