Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Ibiza, Francuska i Engleska spremni za sezonu. Što čeka Hrvatska Vlada?

Srijeda, 21 Travanj 2021

Kako smo čitali po svjetskim medijima Velika Britanija ima veliku procijepljenost stanovništva te ovoga ljeta planira vratiti festivale i clubbing.

Španjolski ministar turizma upravo je objavio da će u lipnju startati sezona na Ibizi, te naravno i u ostalim dijelovima zemlje. Stiže doba COVID-19 putovnice službeno priznate kao digitalni zeleni certifikati koja će omogućiti stanovnicima EU ulazak u zemlju bez testiranja na koronavirus ili karantene.Očekuje se da će certifikat, koji je predstavljen kao digitalni QR kôd, biti operativan do lipnja i pružat će savjet o statusu imuniteta nositelja - tj. cijepljeni, nedavno testirani negativno ili nedavno oporavljeni. Turizam je jedna od najvažnijih industrija u Španjolskoj, posebno u žarišnom dijelu noćnog kluba Ibiza. Španjolska godišnje primi približno 80 milijuna turista, a industrija osigurava preko 12% BDP-a zemlje.

Nedavno su Francuzi i Švicarci dobili zeleno svjetlo za ljetne festivale, dok je jučer potvrđeno i održavanje Exit festivala jer Srbija ima veliki postotak cijepljenog stanovništva.Sad se s razlogom pitamo što čeka Hrvatska, jer jako je malo vremena do početka ljetne sezone, kreativni sektor je na koljenima, a za ozbiljnije event organizatore predstoji vrijeme s puno rizika, troška i planiranja unaprijed. Event industrija prošli tjedan ujedinjeno je zatražila od Vlade da objavi informacije što mogu očekivati u narednom periodu odnosno plan otvaranja.Čekaju li naši vladajući da prođu lokalni izbori? Čekaju li veću procijepljenost stanovništva? Turizam je i Hrvatskoj najvažnija grana posebno ovaj festivalski za koji imamo dokaze da posljednjih 10 godina donosi puno veću zaradu od obiteljskog.

Ibiza, Francuska i Engleska spremni za sezonu. Što čeka Hrvatska Vlada?