Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Ilegalni rave na odlagalištu bombi - policija upozorava stanovnike

Utorak, 13 Rujan 2022

Policija Sjevernog Walesa izdala je upozorenje javnosti u vezi s glasinama o rejvu koji se prošlog vikenda trebao održati na mjestu koje je bivše odlagalište bombi

Događaj, nazvan "Projekt X Llanberis", očito je isprva bio stvoren kao prijevara, ali je onda izmakao kontroli. Lokacija je prvenstveno korištena tijekom i nakon Drugog svjetskog rata za odlaganje starih i viška bombi, projektila i granata. Prema organizaciji Gwynedd Council’s Economy and Community Department zapljenjeno njemačko kemijsko oružje također je navodno deponirano ili zakopano ovdje.Policijski djelatnik rekao je u izjavi: "Svjestan sam objave na društvenim mrežama koja kruži platformama uključujući TikTok, Instagram i Snapchat o planiranom rejvu koji bi se navodno trebao održati na mjestu stare bombe Glyn Rhonwy u Llanberisu. Nelicencirani glazbeni događaj reklamiran je pod natpisom "Project X Llanberis" i bio je namijenjen djeci od 15 i više godina." Događaj ove vrste stoga je ne samo protuzakonit, već i "iznimno opasan", s obzirom na brojne čimbenike rizika koji su povezani s takvim mjestom. Dužnosnici su sada identificirali tko stoji iza "Projekta X Llanberis".

Colin Morris, radnik u Odjelu za poslovanje i zajednicu Vijeća Gwynedd, također je naglasio opasnosti koje predstavlja lokacija, na kojoj je tijekom rata bilo smješteno oko 18.000 tona (!) oružja: 'Bivše mjesto bombardiranja Glyn Rhonwy opasno je mjesto. Pozivamo građane da poštuju znakove upozorenja i klone se radi vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih. To je privatno zemljište koje nije otvoreno za javnost. Kao općina podržavamo Veleposlanstvo policijskih snaga Sjevernog Walesa i apeliramo na roditelje da osiguraju da djeca i mladi ljudi budu svjesni rizika povezanih s ovim mjestom."