Baner

Marina Karamarko, Boodale i Oblik 3 pričaju o značaju Rijeka EPK2020

Utorak, 04 Veljača 2020

Pitali smo riječke elektroničke glazbenike i audiovizualne umjetnike što misle o Rijeka EPK2020, s obzirom da je projekt okupio scenu u do sada najvećem broju ikada, pa evo koje poruke šalju.


Univerzalna pitanja smo postavili nekolicini umjetnika, a među prvima Boodale, Marina Karamarko i Oblik 3 odgovaraju slijedeće:


Foto: Damir Plavotić

MARINA KARAMARKO

1. Što za tebe znači Rijeka EPK2020 i kakve poruke šalje?

Za mene Rijeka2020 znači napredak, ulaganje u kulturu različitosti i kulturu zajedništva.2. Kakvi su ti dojmovi sa otvaranja Rijeka EPK2020 programa i večeri na kojoj si nastupila?

Otvaranje je prošlo odlično, senzacionalno stoviše. Cijeli grad je plesao na sve strane; svi klubovi su bili dupke puni, a mi u tunelima smo također napravili odličan Rave i atmosferu za pamćenje.
BOO DALE

1. Što za tebe znači Rijeka EPK2020 i kakve poruke šalje?

EPK 2020 je velika šansa za naš grad. Šansa da se jedan stari, bivši div trgne iz sivila, odjene novo ruho, okrene novi list, te krene ka svjetlijoj budućnosti. EPK 2020 šalje isključivo pozitivne poruke mira i tolerancije. Žao mi je što se to u ovom našem duboko podijeljenom društvu često krivo interpretira.2. Kakvi su ti dojmovi sa otvaranja Rijeka EPK2020 programa i večeri na kojoj si nastupio?

Dojmovi su neopisivi. Trebalo je biti tu i svu tu pozitivnu vibru osjetiti. Krcat grad, puni svi klubovi, svi ozarenih lica do jutra. Ja sam vrtio u tunelima pod gradom gdje je bilo fantastično, a događanja je bilo na desetke na genijalnim lokacijama. Sve u svemu, sjajan i neponovljiv dan.OBLIK 3

1. Što za tebe znači Rijeka EPK2020 i kakve poruke šalje?

Za mene EPK2020 znači uzbudljiv početak godine. Zahvalan sam ekipi EPK2020 što su prepoznali, podržali i uvrstili naš projekt u sastavni dio otvorenja te na taj način široj publici pružili priliku doživjeti nesvakidašnji audio-vizualni doživljaj, na jednoj od, po mom mišljenju najpitoresknijih lokacija u gradu. Od poruka koje su nam bile zajedničke bih svakako istaknuo ljubav, prihvaćanje različitosti i dozu avangarde. Generalno, mislim da ova godina predstavlja priliku Rijeci da predstavi svoje potencijale i razinu kulture, pa kakva god ona bila.


Foto: Petar Kurschner

2. Kakvi su ti dojmovi sa otvaranja Rijeka EPK2020 programa i večeri na kojoj si nastupio?

Iskreno, tek sam danas stigao pogledati program otvorenja i još mi se uvijek sliježu ukupni dojmovi. Prvenstveno bih pohvalio svu publiku koja je stajala na kiši trudeći se uživati u svom izlasku. Drago mi je da smo svi skupa uspjeli održati program i otvoriti godinu kulturnih događanja u gradu. Moram priznati da mi je draga i ta kiša koja je pred nas stavila svojevrsno iskušenje. Nadam se da će taj duh ostati prisutan i dugo nakon 2020.

Marina Karamarko, Boodale i Oblik 3 pričaju o značaju Rijeka EPK2020