Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Održana Techno Parada u Parizu

Ponedjeljak, 30 Rujan 2019

Prošlog vikenda, plesalo se po ulicama Pariza u poznatom formatu parade u ime rave kulture te policijskog i državnog pritiska na nju

U subotu, 28. rujna, održano je 21. izdanje Techno Paradea Pariza u koji su bili uključeni organizatori, kolektivi, glazbenici i naravno plesači, strastveni za rave kulturom u cijelini, stoga su u kamionima koji su se kretali po ulicama kao središte parade, moglli  se poslušati žanrovi od housea do techna, neizostavljajući drum 'n' bas i dubstep uz čak 200 DJ-eva.

Najveće okupljanje dogodilo se 2015. kada je u paradi plesalo 400,000 plesača a brojka ovogdišnjeg okupljanja došla je do 300 000. No, sudeći po video snimkama atmosfera je bila odlična. Paradu je naravno pratila policija bez intervencija na 'partijanere'. No, pridružili su im se i prosvjednici tj. pripradnici organizacije 'žutih prsluka' koji su na žalost onima okupljenima oko glazbe, uzvikivali uvrijedljive stvari za državu, političare i policiju. Odbili su skinuti žute prsluke a organizatori parade ih nisu pozvali, stoga je njihova prisutnost bila na njihovo iznenađenje i stvarala im neugodu te lakše verbalne obračune sa policijom.


 

Parada je imala jasnu poruku za državu i društvo - shvatite rave pokret kao ono što on danas je, kultura koji bi trebala biti uvažena pogotovo na račun mladih koji u njoj sudjeluju. Govorili su kako bi tebali smanjiti pritisak na vlasnike klubova i organizatore te posvetiti se drugim i većim problemima koji negativno utječu na mlade ali i društvo u cjelini. Isto tako, parada je dala službenu počast Steve Canicou, mladom partijaneru čije je mrtvo tijelo pronađeno u jezeru nakon što je policija nasilno i kontroverzno  rastjerivala i pokušala zaustaviti besplatan koncert na Nantes music festivalu u  Francuskoj.


 

Održana Techno Parada u Parizu