Otvara Berghain! U klub će se moći ući bez selekcije na ulazu

Srijeda, 29 Srpanj 2020

Kontroverzni berlinski klub Berghain zatvorio je još u ožujku zbog koronavirusa.


Kada je pandemija eskalirala, Berghainova su vrata ostala zatvorena za javnost, ali sada su ponovno otvorena za zvučne izložbe s ograničenim kapacitetom. Prva u nizu naslovljena "Eleven songs -- Hall at Berghain", kreirao je umjetnički dvojac Sam Auinger i Hannes Strobl.Kako doznajemo zvuk techna neće ispuniti prostor tijekom ove prve instalacije. Ograničeni kapacitet od 50 ljudi može boraviti u prostoru uz fizičku udaljenost. Vrlo važna je činjenica da će se u klub od sada moći ući bez kontroverznih i izbirljivih redara koji su na vratima. Nitko se ne mora brinuti da će im biti uskraćen ulazak.Prva izložba će biti otvorena u Berghainu do 2. kolovoza

Zvučna instalacija osmišljena je tako da djeluje na putu kroz ogromne prazne komore Berghaina, a kustosi govore posjetiteljima "Slušaj, doživi, zatvori oči ili ih ostaviti otvorene i pratiti zvuk iz cijele prostorije."

U svibnju su se agencije za booking u Berlinu okupile kako bi pokrenule novu inicijativu koja će predstavljati live actove i DJ-eve usred pandemije koronavirusa. Nedavno je njemačka Vlada objavila da su produžili zabranu velikih događaja barem do listopada.

Otvara Berghain! U klub će se moći ući bez selekcije na ulazu