Baner
Erick Morillo

Povratak Erick Morilla u Ameriku obilježen 12-satnim maratonskim setom

Utorak, 09 Listopad 2007
Erick Morillo se nakon mjeseci provedenih po europskim klubovima vratio u svoj matični grad New York. Prilika je to bila da u subotu, 6. listopada tamošnjoj publici predstavi svoju glazbu koju je svirao cijelog ljeta po europskom kontinentu i Ibizi. A kao iznenađenje pripremio je 12-satni maratonski set u klubu Pacha New York.

Live set će biti snimljen i vjerojatno uskoro objavljen na Subliminalu, a neće biti obrađivan što znači da će se svi filteri, delayi, specijalni efekti i acapelle prenijeti na medij u izvornom obliku kako su i odsvirani.

2007. je bila jako uspješna za Ericka. Izbacio je 11. izdanje mixane kompilacije Subliminal Sessions. Morillo je ponosan na 11. izdanje i kaže da je na njemu radio mnogo te da se radi o najboljoj kompilaciji koju je ikad napravio. Kompilacija točno pokazuje koliko zaista vrijedi Erick Morillo u ovom trenutku kao DJ. A na istoj ćete pronaći uratke od DJ Disciple, Tool Room-a, Mark Knight-a, Roger Sancheza, Tom Novya..itd. Radeći na kompilaciji SS 11 Erick Morillo je želio zadovoljiti sve ukuse. Tako je napravio mix fuziju underground pjesama i onih malo komercijalnih hitova. Mix sadrži sve elemente live seta Erick Morilla od filtera, delaya, specijalnih efekata, akapela do loopova i sve to pretvoreno u dirty deep house zvuk. Rezultat je jasan jer ipak se radi o trenutno najtraženijem house DJ-u na planeti.

Uz to dobio je novu rezidenciju u klubu Le Palais u francuskom Cannesu, srijedom je svirao na svojoj rezidencijalnoj večeri Subliminial Sessions @ Pacha Ibiza. Cjelonoćne setove odrađivao je za Ministry of Sound u Londonu, zatim u Pachi Barcelona i Fabriku iz Madrida. Još je bio glavni gost na događajima u Rotterdamu, Birminghamu i Las Vegasu, napravio turneju po Australiji, a od festivala nastupio na Creamfieldsu u Velikoj Britaniji, Ultra Music Festivalu u sklopu Miami WMCa, Global Gatheringu u V. Britaniji i Ukrajini…

Preostali dio 2007.g. iskoristit će za turneju po Kolumbiji i Brazilu te matičnoj mu zemlji Americi. Također bit će tu i pokoji nastup na srednjem istoku i u Dubaiu. Novogodišnji party odradit će na dva mjesta. Prvo je pozvan u Dusseldorf na veliki festival SENSATION WHITE, a kasnije putuje u susjednu Nizozemsku (Rotterdam) na događaj pod imenom Outland.Povratak Erick Morilla u Ameriku obilježen 12-satnim maratonskim setom