Povratak otpisanog. Richie Hawtin ponovno u Berghainu!

Utorak, 12 Lipanj 2018

Naizgled obična zapuštena bivša elektrana vikendima se pretvara u meku za ljubitelje rave-a i domovinu nonkomformista. Neugodnih iskustava sa berlinskim klubom u vidu 'walk of shame' ima beskonačno mnogo, a jednako tako techno snagator Richie Hawtin nema lijepe uspomene na najkontroverzniji klub na svijetu.

Pravo 'igralište' za odrasle, Berghain, osim što ga brojni smatraju najboljim klubom svijeta, slovi za prijestolnicu techno glazbe, a u isto vrijeme svi pričaju o njegovoj nelogičnoj politici prebiranja partijanera kojima će se dozvoliti ulazak.

Da su upravo ti gosti, željni proživljavanja iskustava iz kluba koji je u isto vrijeme običan i ekskluzivan, najčešće 'na tapeti' kluba znaju i vrapci na granama, no kroz povijest postoje primjeri kako su i one glavne zvijezde suočene sa problemima, u ovom slučaju izbacivanjem.Veterana Richie Hawtina sigurno na tu noć ne vežu lijepe uspomene. Jedna grana odnosa između kanadskog DJ-a i berlinskog kluba je popucala i on smo također se sučio sa 'walk of shame'. Iako svi pričaju kako je Hawtin izbačen iz kluba, on je sam u to vrijeme napisao kako je "sam napustio prostor kluba".

Do danas je nastupao svugdje diljem Berlina, ali sami Berghain zaobilazio je u širokom luku. No čini se da je nakon ovih godina netko ipak odlučio biti pametniji i postupiti pa je tako prvi Hawtinov izlet u Berghain nakon šest godina dobio zeleno svjetlo. Nastup će se održati 29. lipnja.

Sada kada su ponovno procvale ruže na tu Hawtin-Berghain pričekat čemo samog Richie da ispriča dio svog doživljaja.

A ruže cvatu Hawtinu i sa hrvatskim teritorijem, točnije onime na Zrću, jer dio je Sonusove obitelji već par godina, a ove godine ponovno stiže na festival. On je samo dio kolača velikog i bogatog line-upa Sonusa, pa se tako pridružuje imenima poput Chris Liebing, Maceo Plex, Konstantin Sibold i Pan-Pot.

Povoljnije ulaznice za regionalne posjetitelje:
ENTRIO https://www.entrio.hr/event/sonus-festival-2018-4520
TICKET SHOP https://www.ticketshop.hr/hr/e/sonus-festival-2018/1549/
TISAK MEDIA prodajna mjesta https://www.ticketshop.hr/hr/pos-list/>Prati Sonus festival virtualno<
Facebook
Instagram
Soundcloud
[FB Event]

 

Povratak otpisanog. Richie Hawtin ponovno u Berghainu!