bjork

Probajte zamisliti što Björk sprema na svom VR albumu

Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016

Ne možete niti zamisliti.

Kao i do sada, islandska glazbenica Björk ispred je svoga vremena. Prva se među većim glazbenicima okušala u VR tehnologiji, kao i snimanju spota u 360°. Nije na tome stala i tako sada radi na cijelom albumu u virtualnoj stvarnosti.Album je u razvojnom procesu, baš kao i ova najmodernija tehnologija. 'Björk Digital' je retrospektiva, VR projekt i dašak budućnosti u jednom. Instalacija otvorena prošloga tjedna u Tokiju uključuje 2 sata videografije ove osebujne umjetnice, a njezine pjesme s posljednjeg albuma iza sljedećeg ugla možete iskusiti putem VR tehnologije

notget 

Björk je izjavila da se okrenula virtualnoj stvarnosti zbog izazova koji predstavlja rad s novom, još ne toliko poznatom tehnologijom. S obzirom na njen dosadašnji rad, jasno je da osim u izazovu, uživa i stvarati nešto novo i još neviđeno. Do sada je surađivala s velikim redateljskim imenima (Michael Gondry, Spike Jonze), kao i onim dizajnerskim, a za ovaj projekt okupila je sasvim drugačiju branšu – renomirane VR tvrtke i studija poput Rewind, River Studios i Dentsu Labs.  

Na videu za 'Mouth Mantra', izrađen je poseban model glazbeničine usne šupljine, izrađen nakon što su joj sve skupa detaljno snimili – iznutra.

 

Najnoviji uradak 'Not Get' seli iskustvo za VR tehnologije na HTC Vive iako je u virtualnoj stvarnosti iskustvo bilo puno bogatije i realnije nego u varijanti 360° videa. Björk je i vizualna umjetnica, osim što je glazbenica i ovakvim pothvatima pomiče granice svega što smo do sada vidjeli, a sigurni smo da će tako i nastaviti. 

Probajte zamisliti što Björk sprema na svom VR albumu