Baner

Prvoaprilska podvala u Briselu - policija rastjerala 15 tisuća željnjih ravea

Nedjelja, 04 Travanj 2021

Prvoaprilska podvala u Briselu izmakla je kontroli u četvrtak (1. travnja) kada je policija za borbu protiv nereda koristila suzavac i vodeni top kako bi rastjerala mladež koja se okupila na partyu koji je bio prvoaprilska šala. U Belgiji je na snazi lockdown.


Najava na Facebooku za "La Boum" (party) zamišljena je kao prvoaprilska šala, ali policija i tužitelji natjerali su se na previranje kada je gotovo 20 000 ljudi reklo da planiraju prisustvovati. Najava objavljena u ožujku obećala je mnoštvo DJ-a, pjevača i producenata poput Calvina Harrisa, Tiësto, Skrillex, Lost Frequencies i jednokratno okupljanje francuskog benda Daft Punk u Bois de la Cambre, najvećem parku u Briselu, u četvrtak navečer.Belgija je nedavno ušla u treći lockdown, a na otvorenom je dozvoljeno okupljanje do 4 osobe. Lokalna policija više je puta rekla javnosti da neće biti partya. "Nije dodijeljeno odobrenje za zabavu i policija će biti tamo uz pojačanu nazočnost", rekla je policija u Twitteru.
Bruxelleski tužitelji rekli su u srijedu (31. ožujka) da će oni koji se nisu pridržavali zdravstvenih mjera biti kazneno gonjeni, a također su pokrenuli istragu kako bi se utvrdilo tko stoji iza objave na Facebooku.Jedna od partijanerica, Amelia (17), rekla je da je otišla na party kako bi poslala poruku Vladi:

"Želimo da vlada misli na nas, pa smo došli (u park) - ne da živciramo policiju - već da pokažemo da i mi imamo život i želimo uživati", rekla je za Reuters. U međuvremenu, organizatori La Bouma rekli su da su zabavu prebacili na 2022. godinu, rekavši: "Boum se preselio."

Prvoaprilska podvala u Briselu - policija rastjerala 15 tisuća željnjih ravea