Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
alt

Ramichu golemo međunarodno priznanje

Petak, 19 Prosinac 2014

Naš Eddy Ramich iskusni je starosjedilac na sceni, četvrt stoljeća iza pulta, arhitekt radiofrekvencija, producent i DJ koji je zajahao prvi val elektroničke glazbe u Hrvatskoj ranih 90-ih.

 
Rast, učenje, eksperiment i guranje granica u 25 godina karijere pokazali su nam kako to zvuči kada glazbu živiš iz dana u dan. Eddy ne diskriminira žanrove već je istražio sve od disca, čistog housea, dubstepa pa sve do usijanog vrućeg jazza. U radijskoj redakciji radija 101 želio vam je otvoriti nove svjetove, a na podiju želi da osjetite glazbu jer emocija pokreće svijet.
 
Ovaj osvajač  “Master of the Mastermix”, nagrade renomirane japanske stranice J-Wave, ujedno je i meštar ceremonije Kontrapunkta s kojim je u prostore Aquariusa dovodio momke koji su punili najveće klubove plave lopte kao Gilles Peterson, 4Hero, Carl Craig, IG Culture,Theo Parrish, Martyn... Trenutno je zatrpan projektima u mraku studija gdje jutra čeka s Dusom stvarajući nove glazbene priče koje jedva čekamo čuti, ali to ne znači da nije imao vremena odgovoriti na sjajan izazov.
 
Beskrajno smo ponosni kada vidimo da se talent, entuzijazam i rad naših sposobnih i vrijednih ljudi cijeni internacionalno i stoga nas je obradovala vijest da je Ramich načinio mix u trajanju od pola sata isključivo sa trakama HR producenata, i to za istaknutu emisiju s BBC radija Worldwide Gillesa Petersona koji je slušatelje uveo u mix spomenuvši koliko poštuje Eddyja i da svaki puta kada dođe u Hrvatsku zaboravi slušalice i kako mu Ramich uvijek posudi par.
 
Emisija Worldwide najznačajnija je puzla u eteru elektroničke glazbe koja internacionalno povezuje točkice emitiranjem diljem Europe i Azije dajući potpunu sliku i presjek međunarodnih glazbenih odnosa i poprečni presjek scene ove polutke. Kriterij da zajašete ovaj val je da ste dobri, ne samo ok, već zaista dobri i nije važno je li vam pozadina soul, hip hop, house, Afro, Latin, electronica ili jazz s kojim je Eddy otvrio mix. U mozaik mixeva svoje pločice su do sada priložili Thom Yorke, Flying Lotus, Bobby Womack...

alt
 
Sam Gilles renesansni je čovjek s glazbenim putem koji pomalo nalikuje Ramichevom. U 80-ima se uhvatio džokejstva i započeo s jazzom vrteći po klubovima od 18. Povučen glazbom počeo je konzumirati goleme količine svih žanrova kojih se mogao dokopati, od Chacke Khan, koja se redovno nalazila u njegovim setovima u legendarnom londonskom Dingwallsu, pa sve do izuzetno rijetkih testnih ploča tiskanih u samo nekoliko primjeraka. DJ, radio voditelj, edukator, arheolog i futurista istovremeno, vlasnik Talking Loud labela... sve ovo je Gilles i još toliko mnogo više.
 
Možda baš Ramichev set postane vaša prva stepenica proučavanja glazbene tapiserije koju Gilles slaže. Uzmite si pola sata, stavite svijet na pauzu, zatvorite oči i poslušajte kako zvuči mix Eddy Ramicha. Petak je, zaslužio si.