Baner

Roof Aw - iz nule stvorili okruženje i povezali regiju. Za njihov after se traži karta više!

Nedjelja, 05 Siječanj 2020

Nakon Insolate i Lawrence Kleina razgovarali smo sa jednim od vodećih DJ-a BiH scene, ROOF AW koji su na sebi svojstven način opisali kako im je na umjetničkom planu izgledala prošla godina.


Roof Aw je DJ kolektiv kojeg čine dvojac iz Mostara, Andrej Jelić i Igor HDP, a mogli ste ih slušati na partijima u Mostaru, te diljem regije."Prvi, a ujedno i najvažniji moment jeste što smo iz praktične nule uspjeli stvoriti okruženje u kojem svi partijaneri  i gostujući DJ-evi uživaju. Nije bilo uopće lako, pogotovo kada govorimo o sceni u gradu (Mostar) koji nema ni jedan klub sa elektroničkom glazbom. Jako je teško u tim uvjetima razvijati scenu, kada nemaš osnovni alat (klub) da stvaraš nove generacije clubbera. Iz tog razloga naš rad ima i dodatnu težinu, trudimo se i mladim generacijama ponuditi i neku drugu opciju zabave, omogućiti im da dožive atomosferu pravog partijanja i da prošire svoje glazbene apetite izvan onog što im se servira svakodnevno. Jako smo ponosni na dosadašnji uspjeh.Niz odličnih projekata u godinama iza nas sa Sandrinom, The Drifterom i Oldericom su nas ''pogurale'' da početak 2019. godine obilježimo proslavom II. godišnjice ROOF AW-a gdje smo sav prethodno uloženi trud u organiziranju event-a i pozicioniranju ROOF AW-a na elektroničkoj sceni, htjeli zaokružiti partijem za sve naše prijatelje. Odlučili smo napraviti event u jednom zaista neobičnom prostoru, neizgrađenom auto salonu, koji podsjeća na berlinsku underground scenu sa modernim lightom i zvukom. Znali smo da moramo ponuditi „something spesl'', i tu sam dobio ideju da napravimo 50 satni afterparty u jednoj prelijepoj vili nedaleko Mostara", tvrdi Andrej.

"Drago nam je što smo ujedno bili i prvi na ovim prostorima koji smo to odradili. Sve ostalo je bajka. U tih 50 sati nastupilo je oko 10-ak DJ-eva, povezali smo čitavu scenu, sve naše prijatelje, upoznali nove; spojili ljude iz cijele regije na jednom mjestu. Odlični komentari našeg partija ubrzo su punili lokalne portale, a vijesti o maratonskom partiju su proširile nadaleko, tako da je upravo taj party postao ogledalo ROOF AW-a te nas je i ona dodatno pozicionirala na mapi u BiH i šire.Kvalitet naših partya, a posebice aftera, je naša najveća snaga koju kao domaćini pružamo, te smo odmah nakon rođendanske žurke ubacili u još veću brzinu. Bookirali smo odlična internacionalna imena na ''ultraspecifičnim'' lokacijama. Skoro za svaki event pomno smo birali lokaciju partija te afterpartija. Nandu, Ivory, Santiago, te preko 20 regionalnih imena je bilo pod krovom naše kuće. Užitak naših partija i afterpartija smo prenijeli našim dragim gostima koji se vrlo rado odazovu da sviraju čak i po 10 sati. Odlazak kući im je najgora moguća opcija :DKada smo dobili upit o našim highlightima za 2019 godinu dobro smo promislili što da napišemo, a imamo šta... Smatramo da je najveća vrijednost ulaganje u mlade DJ-eve. Definitivno smo jedini kolektiv na našim prostorima koji je omogućio mladim i neafirmiranim DJ-evima da na main stage-u ili afterpartiju pokažu svoje umijeće. Spojili smo skoro kompletnu regiju i to je zaista super stvar, a možda najslađi highlight za nas.
Kada je riječ o svirkama, prošla godina im bila overbooked

Skoro svaki vikend nam je bio zauzet, dok je vrhunac bila ljetna sezona koju smo proveli doslovno na kotačima u različitim dijelovima regije. Pored eventa u našoj organizaciji, nastupali smo na raznim festivalima od kojih izdvajamo Fresh Wave, Garden of Dreams, Ultra (Afterparty), Mostar Summer Fest. Dijelili smo stageve sa iznimno kvalitetnim imenima današnjice i zaista zahvaljujemo svakom promotoru na ukazanoj prilici.
Ah to Sarajevo i ljubav koju dijelimo

Silver & Smoke, klub o kojem priča cijela regija toliko je jednostavan, prostorno malen, a tako ogroman. Ispunjen dušama koji zaista prepoznaju rave kulturu i koje isprate svakog DJ-a od početka do kraja. Naše večeri su vrlo dobro prepoznate u tom klubu i zaista uživamo u svakoj sekundi. Jednostavno smo kliknuli na prvu, stvorili posebnu koheziju i energiju koja svaki put iznenadi; oduševi.
Novo vrijeme ispred nas, donosi nam nove prilike, druženja i uživanja u onome što najviše volimo. Uskoro spremamo EP tijekom prvog mjeseca, a pripremaju nam se odlične turneje diljem BIH. Za početak, s obzirom da je zima, planina je super opcija, čisto onako, da naglasimo.

Sretna vam Nova 2020. i plešemo se uskoro."

From ROOF with LOVE!
Andrej Jelic

Roof Aw - iz nule stvorili okruženje i povezali regiju. Za njihov after se traži karta više!