Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Slab odaziv HR scene za promidžbu na Technoparadeu

Subota, 27 Travanj 2013

Projekt promocije HR scene na pariškom Technoparadeu, gdje je francuski DJ i producent, Jean-Marie Kone uložio više od godinu dana svoga rada, naišao je na jako slab odaziv.


Kako sada stvari stoje prvi put u povijesti dogodit će se da zemlja partner pariške Techno parade neće imati svoja kola na ovom festivalu, a prva zemlja kojoj će to uspjeti je Hrvatska. Do sada su zemlje partneri sa puno lošijom scenom poput Maroka i Tunisa bez problema uspjeli organizirati sredstva za kola na paradi. Francuska udruga koja promovira elektronsku glazbu Technopol odabrala je Hrvatsku za počasnog partnera na proslavi 15. obljetnice postojanja Techno Paradea, najvećeg festivala techno glazbe u Francuskoj i druge najveće parade elektronske glazbe u svijetu.

Ovaj projekt naišao je i na razumijevanje i potporu Hrvatske Turističke Zajednice, no međutim nije naišao na potporu naših promotora, organizatora festivala i klubova, aviokompanija, energetskih pića i drugih sponzora. JMK se svima obratio direktno kao pisao o projektu kroz različite medije ali do danas odaziv je nikakav. Ovo je izuzetna prilika da se naša scena, turistička ponuda pa i DJ-i promoviraju na jednoj od najpoznatijih svjetskih smotra elektronskog zvuka. I dok nade organizatora, Jean-Marie Konea i HTZ-a lagano tonu, mi se još uvijek nadamo da postoji dovoljan broj ljudi da podrži ovu manifestaciju.

Organizatori hrvatsku glazbenu scenu vide kao iznimno aktivnu te hvale naše izvođače elektronske glazbe. „Ponuda u ovom dijelu turističkog provoda izuzetno je raznovrsna, s klubovima, izlascima i festivalima, a tu su i kvalitetni umjetnički programi i nastupi“, objasnili su u udruzi Technopol. Kako festivali koji se održavaju u Hrvatskoj privlače sve veći broj turista, organizatori se još uvijek nadaju da će se ovaj dio hrvatske turističke ponude potencijalnim gostima iz Francuske predstaviti i kroz sudjelovanje na Techno Paradeu.

Techno parade se održava 14. rujna. Nema sumnje da je ovo izuzetan događaj koji okuplja veliki auditorij od kojeg bi u budućnosti benefite mogli imati svi na našoj sceni. Na kamionima je predviđeno da se kroz različite promotivne aktivnosti i glazbu predstave naši glazbenici, klubovi, festivali, turistički brendovi.

Svi zainteresirani za predstavljanje na Techno Paradeu i suradnju s Technopolom za informacije se mogu obratiti izravno organizatoru Techno Paradea Jean Marie Konéu na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Parizu.

Nadamo se da se HR scena neće osramotiti jer ovakvu priliku nećemo imati tako skoro.