Baner

SOS uoči Nove godine: Voljeni berlinski klub Griessmuehle pred zatvaranjem?

Ponedjeljak, 06 Siječanj 2020

Griessmuehle - nekoć mlin, a danas underground klub pokrenuo je kampanju Save Our Spaces uoči Novogodišnje noći.


Detalji su za sada još nepoznati, iako je tijekom dijeljenja kampanje na društvenim medijima početkom prošlog tjedna, Griessmuehle nagovijestio moguće zatvaranje u budućnosti."To bi mogao biti naš posljednji doček Nove godine", napisala je ekipa kluba na Instagramu, koristeći hashtag #SaveGriessmuehle. Web-lokacija Save Our Spaces kaže da će se više informacija podijeliti početkom 2020. O ovom klubu pisao je i naš dopisnik iz Berlina Thian - jedno je od najpoznatijih berlinskih prostora, dom nekih od najdražih gradskih zabava, poput CockTail d'Amore i Mother's Finest. U veljači 2019. klub je otvorio diskografsku kuću pod nazivom Latitude.Volimo Berlin i neograničenu slobodu; biti slobodan i raditi što želiš. Mnogo je mjesta koja omogućuju tu slobodu, posebno u gradskom noćnom životu. Klubovi predstavljaju više od zabave.

Oni su mjesta za razvoj - za razne ljude, za njihovu orijentaciju, svoja vjerovanja, snove i želje - za svoju kulturu. Zbog toga toliko ljudi voli Berlin.


Ali ta su mjesta u opasnosti. U opasnosti smo. Vrijeme je da poštujemo klubove kakvi jesu, da priznamo svoj kulturni doprinos i da nam daju stalno mjesto postojanja.Javio nam se naš suradnik Thian iz Berlina koji je kazao kako će Griessmuehle vjerojatno biti zatvoren zbog urbanističkih planova. "Bio sam i na tribini u tresoru baš na tu temu, gostovali su Mad Mike Banks i Mark Reeder."

SOS uoči Nove godine: Voljeni berlinski klub Griessmuehle pred zatvaranjem?