Baner

Španjolska promjenila strategiju i otvara se već ovog proljeća za partijanere?

Petak, 05 Veljača 2021

Prošli je tjedan španjolski premijer Pedro Sánchez prognozirao da će ograničenja turističkog putovanja trajati do jeseni kada bi 70% španjolskog stanovništva bilo cijepljeno.


Međutim, ministar turizma Reyes Maroto opovrgnuo je to na konferenciji za novinare rekavši kako još uvijek namjeravaju ponovno otvoriti vrata međunarodnom turizmu do proljeća.Naš prioritet u 2021. godini je reaktivirati turizam i nastaviti sigurne migracije na svjetskoj razini što je prije moguće. Radimo na usvajanju akcijskog plana za pružanje punog povjerenja turizmu i zaista se nadamo da možemo započeti ponovno otvaranje međunarodnog turizma do kraja proljeća i posebno ljeta.'

Maroto vjeruje da postupak cijepljenja u svim zemljama nudi "tračak nade" za stvaranje imuniteta velike većine stanovništva koja bi im omogućila putovanje u sigurnim uvjetima, a prema očekivanjima zemalja, preko 50% lokalnog stanovništva do tada če biti cijepljeno. Navala da Španjolska ponovno otvori međunarodni turizam nije neobična, jer turizam predstavlja više od 12% španjolskog BDP-a, pa bi ovo bio jedan od prvih koraka za oporavak od financijskih pada ove pandemije, koja je izazvala povijesne gubitke u globalnoj ekonomiji.

Ova nova situacija pojavljuje se još jednim velikim znakom upitnika što će se dogoditi s Ibizom ovog ljeta. Riječi premijera nisu bile obećavajuće, ali ovaj scenarij daje novu perspektivu. Iako će sigurno biti drugačije i ograničeno, sada postoje velike šanse da vidimo kako klubovi poput Ushuaïe, Hï ili Amnesia ponovo otvaraju svoja vrata nakon prošlogodišnje pauze.

Španjolska promjenila strategiju i otvara se već ovog proljeća za partijanere?