Baner
10walls

Ten Walls izbačen s line-upa Circolocoa nakon masovne pobune

Subota, 02 Srpanj 2016

DJ zajednica ujedninjeno se pobunila protiv opraštanja homofobne izjave Litvanskom producentu.

Nakon što je prošlog ljeta homoseksualce opisao kao ‘drugu vrstu koju bi trebalo nekako popraviti’, te ih usporedio s pedofilima, Fort Romeau je sutradan otkazao njihovu zajedničku turneju, Creamfields i Pitch festivali otkazali su mu gažu, a uslijedilo je i masovno, jedinstveno užasavanje cijele klupske zajednice. Nije mnogo nastupao nakon incidenta.

 

Prije nekoliko dana ibiški Circoloco najavio je svoj line-up za 4. srpnja, na kojem se uz Setha Troxlera, Ellen Alien, Solomuna i druga renomirana imena pojavio i Ten Walls, što je izazvalo burnu lavinu DJ-eva i clubbera na društvenim mrežama. Midland, Seth Troxler, Ellen Allien, Pearson Sound i drugi izrazili su svoje nezadovoljstvo činjenicom da su se uistinu ružne i primitivne izjave oprostile.  

a1 
a2
a3

a4

Zaboravile se očito nisu i Circoloco je otkazao booking posrnutom litvanskom glazbeniku za kojeg se nadamo da će shvatiti zašto mu se sve to događa i eventualno poslužiti kao primjer onima koji su još uvijek fokusirani na različitosti umjesto na ono što nam je svima zajedničko.

Ten Walls je na svom wallu dao vrlo službenu izjavu u kojoj komentira otkaz u Circolocu i u kojoj se ne nazire dašak svježine svijesti. Čovjek je talentiran, poželimo mu sve najbolje. 

Ten Walls izbačen s line-upa Circolocoa nakon masovne pobune