Baner

Pravila natjecanja

Ambasador u drugom izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili proteklih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj sceni.


ISTRAŽIVANJE SCENE I PRIJAVE PROJEKATA

Ove godine scenu smo istraživali iz više izvora. Po prvi put svi su se mogli službeno prijaviti putem online forme i napisati što su i kako kvalitetno doprinosili sceni posljednjih 12 mjeseci. Preko online forme objavljene 12. rujna kroz 3 tjedna imali smo više od 70 prijava za Ambasadora. Scenu su istraživali (radna skupina) Ambasadori 2016., tj. aktualni dobitnici nagrada, točnije njih 20. Za istraživanje  smo koristili i 10-tak neovisnih izvora sa scene, to su uglavnom akteri scene - DJ-i, producenti, promotori iz svih regija Hrvatske. Četvrti izvor istraživanja jer redakcija KS koja je pretražila sve relevantne FB profile, Soundcloude, članke i informacije sa scene.

Prijave online i istraživanje završeno je 03.10.2017. kada je krenulo sortiranje podataka i formiranje kategorija, te prijedloga za nominacije.


NOMINACIJE

04.10.2017. započelo je sortiranje podataka u jedinstvenu databazu iz koje kreće kreiranje kategorija i prijedlozi za nominacije. O nominacijama odlučuje redakcija KS i prošlogodišnji Ambasadori (stručna skupina) kroz interni sustav glasovanja. U obzir su uzimani projekti, programi i izvođači koji su doprinjeli razvoju domaće elektroničke scene posljednjih 12 mjeseci. (točnije od 15.10.2016. do 01.10.2017.)


KRITERIJI

Kako i sami znate da se umjetnost ne mjeri u brojkama, tako i naša scena i vrijedni projekti koji je nastoje održati vitalnom nisu mjerljivi isključivo u brojkama. Jedan od glavnih kriterija za stvaranje prijedloga za nominacije, te nominiranje je svakako promocija hrvatskih izvođača, izdanja hrvatskih izvođača, programi s hrvatskim izvođačima, promocija Hrvatske i hrvatskih izvođača izvan granica RH.


GLASANJE

17.10.2017. objavljujemo nominacije, te počinje službeno online glasanje i ocjenjivanje radova od strane javnog stručnog žiria.

Ove godine smanjuje se broj kategorija na ukupno 38.

29 kategorija su nagrade publike i o pobjednicima odlučuje isključivo glas publike kroz online glasanje.

08.11.2017. završava online glasanje.

U 9 kategorija kao nagrade struke o pobjednicima će odlučiti javni stručni žiri sastavljen od 5 respektabilnih imena sa scene.


ŽIRI

Petar Dundov
Damir Ludvig
Haris Čustović
Ivan Mastermix
Seraphim Codex

Članovi žiria ne mogu ocjenjivati u kategorijama u kojima su nominirani.


SVEČANA DODJELA

Objava dobitnika nagrade "Ambasador" kao i svečana dodjela priznanja održava se u utorak, 21. studenoga u Zagrebu - KUC Travno.

Ulaz će biti omogućen uz prethodnu pozivnicu samo nominiranim akterima, te profesionalcima iz glazbene industrije, medijima, sponzorima i partnerima, zbog ograničenog kapaciteta dvorane.


AMBASADOR WINNERS PARTY

Službeni Ambasador Winners party na kojem će svirati Ambasadori 2016. i 2017. održava se u subotu, 25.11. u klubu Boogaloo na 2 floora. Party je otvoren za sve posjetitelje.