Baner
Alden Tyrell
DJ profili
A

Alden Tyrell (NL)

Srijeda, 16 Siječanj 2008

Martijn Hoogendik aka Alden Tyrell, electro/italo ikona koja dolazi iz Rotterdama, producira electro i hip-hop od sredine 80tih, te je dosad izdao pod mnogim imenima kao Partisan Midi, Figuras Frustradas, A Visitor From Another Meaning. Italo disco vuce korijene od kraja 70tih i pocetka 80tih kada se se u disko klubovima i na radio postajama diljem Amerike pustale i mixale sve verzije disca i funka, ali kao pojam nastaje 1983. g. u Europi, bas u vrijeme zatvaranja diska u Americi i pojavljivanja Yamaha DX7 i raznih ritam masina na trzistu. Tada se dozivljavao kao glazba buducnosti, a cesti robotic vokali i hipnoticne bas linije su klince inspirirali da pocmu kupovati ritam masine i sintisajzere. Alden Tyrell pocinje producirati Italo disco 1998.g. u okviru projekta E.O.G. zajedno sa Richard Barendrecht-om te izdaje za etiketu DUB (Djak-Up Bitch). Medutim 1999. g. izdaje stvar "Love Explosion" (Viewlexx) koja se pocinje vrtjeti u klubovima diljem svijeta. Upravo ova stvar ( i rana izdanja od Legowelta i I-f Cocadisco projekta ) su za mnoge bili prvi kontakt s ovim posebnim (Italo) disko zvukom.

Alden Tyrella su uvelike inspirirali old-school disko producenti kao Bobby Orlando, Divine, Claudio Simonetti, The Creatures aka Mario Flores i mnogi drugi koji su radili ovu visoko energicnu verziju diska. Alden Tyrell-ove hitove kao 'Knockers', 'Disco Lunar Module', 'Phaze Me' , uglavnom izdavane na etiketama Clone i Viewlexx, karakteriziraju provokativne Italo bas linije i agresivne sint harmonije. Velika vecina tih hitova i par neizdanih stvari se nalaze na CD/LP kompilaciji "Times Like These" (1999-2006), a isto tako ih mozemo naci na mix CD izanjima od The Hacker, I-F, Dave Clarke i Dr. Lektroluv, dok njegova vinil izdanja kao i remikse mozemo redovito naci u dj setovima I-F, Glimmer Twins, Dr. Lektroluv, Lindstrom, Ivan Smagghe, Tiga, Trevor Jackson, Morgan Geist, Dave Clarke i mnogih drugih.

Alden Tyrell je danas jedna od vodecih figura svjetske electro scene i glavna inspiracija nu-school diska. Zadnjih devet godina neprestano producira, radi live svirke po svijetu i masterizira vecinu Clone i DUB izdanja, sto nam garantira izvrstan live.

MySpace: www.myspace.com/aldentyrellofzo

Alden Tyrell (NL)