Baner
Alen
DJ profili
A

Alen

Utorak, 21 Studeni 2006

Alen Kranzelić počinje raditi kao DJ jos 1995. godine, u Garage klubu, postajući tako jedan od pionira hrvatske house scene. Nastavlja s legendarnim klupskim večerima, petkom u Gjuri 2, razvijajući svoju ljubav prema elektronskoj glazbi u korak sa svjetskim underground trendovima, te tako i svoj prepoznaljiv ukus za melodičan i sofisticiran- intelligent house. Brojni su ga mogli čuti na  afterima u Zagrebu, 1997. i 1998. godine, gdje je definitivno zapazen kao DJ sa istančanim sluhom za vibracije publike i smislom za punjenje plesnog podija.. Od 1998. do 2000. radi kao radijski DJ na radiju Cibona.1999. godine otvara jedan od prvih vinyl shopova u Hrvatskoj; OVERSOUND, čijim se imenom  tada potpisuje. U to vrijeme počinju i izvrsne house večeri četvrtkom u foajeu kazalista Vidra, gdje je nastupao s tada  vrlo popularnim, DJ-duom Eddyem i Dusom. '98 i '99 započinje « Kraljevstvo» kao prvijenac ere partija u Bestu, gdje je DJ Alen česti gost u VIP-u . Njegov glazbeni ukus se, tokom godina rada, prosirio, pa eksperimentira sa tranceom, a ponekad i technom, pa u klubu Sokol nastupa, osim u programu «Happy» i na «Trancevision-u» i «Direct drive-u». Jedan od njegovih najzapazenijih nastupa je doček 2000. godine « Back to the future « na dubrovačkim Lazaretima.

Party koji mnogi pamte po punoći glazbenog dozivljaja u zavidno dobrom ambijentu. Svojim gostovanjem na 15. godisnjici radija 101 na ZG velesajmu upriličio je jedan od većih medijskih događaja 1999. godine. 2000. postaje i jedan od prvih hrvatskih DJ-a koji nastupaju  na istočnom trzistu- nastupom u Beogradu u klubu Hypno. Nastupao je diljem Hrvatske ( Pakrac-Baja club, Osijek-Bastion, Sl. brod-Valinor), a posebice tokom ljetnih turneja ( Sibenik-Midnight, Novalja-Beach party, Hvar-Kopito, Jelsa-Dgigibaoo, Crikvenica- Flash,...). Tokom 2000. i 2001. u sredistu je zbivanja hrvatske underground scene, s gostovanjima u VIP-u na « Perfectionu «, « Liquidu « i « Futurescopu « u Bestu, te u popularnom klubu No 1 u Zagrebu, na « Happyu «, « Liquidu» i « Reactivate-u « u OTV-u, na « Electrosoundu « u Kulusiću, na « Technologyu « u satoru « Viva piva «, « Trancevision-u « u klubu Točka u Rijeci, u klubu « Fun Academy « u Rijeci, « Magic grooves « u klubu « Madonna « u Opatiji.2001. godina posebno je obiljezena početkom producentskog rada pod okriljem Cortex production-a, te gostovanjem na prvom hrvatskom partiju na brodu- « LOVE BOAT «, koji je prosao cijelu obalu, popraćen odusevljenim odobravanjem ovakve vrste projekata.

2002. godinu započeo je s spektaklom dočeka Nove godine u Bestu, te je bio rezident na « Futurescopu «, « Retroscopu«, « VIP-Masters nightu« u OTV-u i Bestu. Posljednje 3 godine radio je kao resident dj u poznatom zg klubu No 1 (Jedinica). Trenutno radi u klubu Coffeine u Zg kao pokretac veceri Big Fun. Budući da je tokom svoje karijere blaze i njeznije zvuke happy housa nadopunio tezim nijansama tech-housa, triblea i progressive housa, danas je DJ Alen sinonim za kvalitetan i moderan zvuk, znalački obrađen u njegovim setovima.

Alen