Baner
Antoine Clamarane
DJ profili
A

Antoine Clamaran (F)

Srijeda, 18 Studeni 2009
DJ, tekstopisac i producent, Antoine Clamaran iz Francuske je umjetnik čije ime zajedno simbolizira uspjeh i talent. Svira na plesnim podijima diljem svijeta promovirajući jedinstevni zvuk i nedavno objavljeni studijski album "Spotlight" čija dva singla "Gold, When The Sun Goes Down, Reach For The Stars" su ubrzo postali klupski hitovi uz ogroman uspjeh na chart ljestvicama. Tijekom svoje karijere postao je jedna od vodećih figura u ovoj profesiji. Uz produkciju i DJ-ing, on stigne odraditi tjedne radio emisije za Fun Radio i FG DJ Radio. Radeći s vrsnim majstorima zanata poput Billy Paul Williamsa ili Blue Jamesa iz Basement Jaxxa, Antoine danas bez problema nastupa svuda po svijetu od New Yorka do Tokya ili na Ibizi. Kao glazbenik koji je napravio više stotina produkcija i remixa često ga traže svjetski najpoznatiji DJ-i, bandovi ili pjevači da im remixira njihove originalne produkcije. Tako je remixe radio za Ricky Martina, Dead or Alivea, Gloriu Estefan ili DJ-e poput Calvin Stonea, Charles Schillingsa ili Davida Guette, dok ga je Jean-Michel Jarre pozvao da sudjeluje u stvaranju njegovog Oxygene projekta.

Svoju karijeru započeo je 1992.g. te odmah dokazao producentski talent. Naime, u suradnji s Laurent Pautratom napravili su single "I've got music in me" koji je prodan u više od 100,000 primjeraka čime je Clamaran okarakteriziran kao producent sa svijetlom budućnosti. Do 1998.g. producirao je pod različitim pseudonimima Omega, Carayca, 400 Hz, D Plac, LAC, Unchain & House Train. Od DJa koji je slavu gradio na nacionalnoj razini, Clamaran je 1998.g. krenuo u napad na internacionalnu scenu. Te 1998.g. ponovno se vratio s 3 svjetska hita pod pseudonimom Omega. "Dreaming Of A Better World", "Peace & Harmony", "The Mission" su singlovi koji su prodani u više od 250,000 primjeraka čime je postao nacionalni heroj DJ scene, i najtraženiji francuski klupski DJ.

Uslijedio je potpis za američku etiketu Filtered gdje je mogao objavljivati novu inovativnu glazbu pod svojim imenom i po svom ukusu. Utjecaji na njegovu tadašnju produkciju bili su house, disco, hard tek i funk. Filtered mu je objavio radove "Do The Funk", "Get Up" and "After" koji su u Francuskoj odjeknuli kao prave komercijalne klupske bombe. No, tada su i svjetski poznati DJ-i poput Borsa Dlugoscha, Erick Morilla, Pete Tonga, Danny Ramplinga i Robbie Rivere odlučili u svojim setovima uvrstiti produkcije Antoine Clamarana. S produkcijom "We Come To Party" napravljenom u suradnji s Blue Jamesom, pjevačem Basement Jaxxa Clamaran je postao zaštitni znak dobrog house zvuka.

Krajem 1999.g. Clap production u vlasništvu Clamarana i Pautrata spaja se s Penso Positivo etiketom od Claude Monneta u zajednički projekt. U Penso Positivo izdavačkoj kući Clamaran vodi 4 etikete a izvan ove kuće izdaje za njih 19. Slijede objave kompilacija "Release Yourself, The Mix Inc, Dancefloor FG Summer 2006 i All Night Long" te singlova "Give Some Love i Keep on Trying" koji su zajednički prodani u više od 1.230,000 primjeraka. Koristeći filtrirajuće hard i funky house dionice napravljen je i njegov single „One Week in Columbia“ za Congos Records. Po uzoru na Roger Sancheza i Erick Morilla ovo je jedan od rijetkih Francuza koji je išao naprijed sa svojom glazbom jer non stop radi na otkrivanju novih zvukova posebice onih s tribal udaraljkama i elementima. Uz to na singlu koristi dosta kongi, perkuzija i bass linija. Jedan od singlova „National Airport of Medelin“ ima sjajan latino-američki ritam s mnogo sexy house zvuka, udaraljki, bongo-linija, dok pjesma „Pereira is Crazy“ je jako dinamična s dosta bubnjeva unutra.

Posljednji album "Spotlight" napravljen je u suradnji s Laurent Pautratom a izdan sredinom 2009.g.. Inspiraciju za ovo djelo pronašli su u Clamaranovom DJ setu koji se iz godine u godinu gradi i razvija te postaje sve inovativniji. Na albumu je 15 pjesama a doprinos su dali i producent Davida Guetta - Joachim Garraud iz Francuske, te Chris Kaeser, Lulu Hughes, Annie C i drugi.

Antoine Clamaran je još jedno ime iz Francuske koje se polako ali sigurno učvrstilo na sceni kao kvalitetan producent i DJ. Vež dugi niz godina uz Guettu, Solveiga, Sinclara, Dimitri from Paris i mnoge druge ovaj umjetnik je radio na nizu produkcija kao i remixu istih, koristeći pritom svoj tradicionalni recept – filtrirajuće hard i funky house dionice. Ovo je još jedan dokaz da house glazba nema granica kao ni Antoine Clamaran koji konstantno ulaže u nov i svježiji zvuk. Clamaranov Novogodišnji nastup u Splitu bit će i premijerni u Hrvatskoj.

Viva la musica!

Web: www.antoineclamaran.com

Antoine Clamaran (F)