Baner
Arszenik
DJ profili
A

Arszenik

Srijeda, 01 Listopad 2008
Rođen sam u znaku vodenjaka, koji je valjda po defaultu umjetnički i individualistički nastrojen (tako bar kažu). Glazbom se bavim od desete godine svog života. Završio sam glazbenu školu za trubu i udaraljke. Svoju premijeru u ulozi DJ-a imao sam sa 12 godina na plesnjaku u osnovnoj školi. U doticaj sa elektroničkom glazbom došao sam 1994. izašavši po prvi put u ’’Quorum Colours’’, a potom i na ’’Future Shock’’. Međutim, aspiracije prema DJ-ingu došle su tek nekoliko godina kasnije, a kao teenager uživao sam svesrdno u partyjima, prvo kao konzument, a ubrzo zatim i kao ‘’member’’ nekolicine promoterskih ekipa iz regije te kao animator u klubovima. 1998. po prvi put sam se aktivnije uključio u samu srž glazbene priče tadašnjeg clubbinga te postao dio tima koji je uređivao subotnju house večer na lokalnom SVID radiju. Negdje u to vrijeme sam počeo kupovati i ploče, tako da je shopping u Trstu dobio jednu novu dimenziju. Kolekcioniranje vinila i praćenje glazbenih noviteta očekivano su u meni probudili želju za javnim izvođenjem glazbe, što se i dešava, sasvim slučajno krajem 2001. u opatijskom lounge cafeu ’’Prive’’.

Svoju prvu rezidenciju, ubrzo zatim dobivam u antikvarijat galeriji ’’Gal’’, nedjeljom poslijepodne. Prve godine moje karijere obilježila je nešto laganija glazba – downtempo, broken beat, nu jazz - produkcija koja je u to vrijeme proživljavala pravi procvat. Nastupam sve češće pa slijede rezidencije u brojnim lounge barovima i ljetnim terasama gdje sam nastupao i u tandemu sa bas-gitaristom. Postajem rezident u novootvorenim mondenim lokalima u Rijeci‚’’2 lava’’ i ‚’’Viva cafe do Brasil’’, a sve su češće svirke po privatnim tulumima i afterima kroz koje razvijam afinitete prema nadolazećem boomu u produkciji plesne glazbe – electroclashu koji će obilježiti sljedećih nekoliko godina. Rame uz rame sa prijateljima Fryerom i Boo Daleom postajem rezident u kultnom Fun Academyu te Boogaloou i Točkici u Zagrebu, a ubrzo kreću i gigovi diljem zemlje. Kao nova lica na sceni, ali i strastveni partijaneri, postajemo regularni gosti svih zbivanja vezanih uz elektroničku glazbu u HR i okolici, no budući da ne volim nabrajati gdje sam i s kim nastupao, dovoljno mi je reći da od 2003, do 2005. sviram gotovo svaki vikend, a kad ne sviram izlazim i ludujem.

2005., međutim, dolazi do prekretnice, kako u soundu (koji, po uzoru na svjetske trendove zaokreće prema minimal, tech i deep houseu), tako i u daljnjem tijeku karijere – rađa se grupacija Body Jack (Arszenik, Fryer, Boo Dale i Amor) koja istodobno djeluje na više frontova, a primarna joj je ideja promovirati underground zvuk i vratiti draž klupske zabave koja se kroz godine prilično izprostituirala i degenerirala. Sjedište nam postaje bivši bikerski klub ‚’’Stari Mački’’, koji u relativno kratkom vremenskom periodu postaje kultno okupljalište clubbera iz regije. Doduše, klub je, spletom okolnosti bio kratkog vijeka, a Body Jack je do danas evoluirao iz promoterskog i DJ tima u digitalni label Body Jack Schallplatten koji broji već 15tak izdanja i radio emisiju Body Jack FM koja već treću godinu ide na SVID radiju. U organizacijskom smislu Body Jack se ove godine praktički integrirao u Klub Ljubitelja Buke, udrugu koja je začetnik Hartera Festivala, čiji sam rezident DJ od samih početaka. Body Jack Schallplatten u jednom od svojih prvih izdanja objavljuje DRUGS EP, koji predstavlja moj prvi istup u glazbenu produkciju. Postiže zapažen uspjeh na stranicama poput Beatporta ili Junodownloada, a jedna od skladbi na EP-u izlazi i na kompilaciji ’’Muzika na struju’’ Aquarius recordsa. 

 

Arszenik