Baner
Asad Rizvi
DJ profili
A

Asad Rizvi (UK)

Ponedjeljak, 01 Studeni 2010
Svoju kreativnost na glazbenom polju Asad Rizvi počeo je izražavati još kao srednjoškolac, a još je davne 1995. u tandemu s Ianom O'Brienom, a pod pseudonimom Memory Tree, izdao svoj prvi EP na etiketi Re:Verb, koja će kasnije postati Reverberations te okupiti veselo društvo. Uz Asada su se tu našli Nathan Coles, Ravi McArthur, Tom Gillieron i Charlie Inman. Izdavali su kao Impossible Beings, a Asad se potom našao u raznim kombinacijama i izdavao solo ili u tandemima za eminentne tech i prog house etikete kao što su Loaded, Eukahouse, GU, End i Wrong i Soco Audio. Asad Rizvi pripada zlatnoj generaciji tech-house DJ-a i producenata iz Wiggle epohe koji žarili i palili monogim europskim klubovima pa tako i hrvatskim. Međutim, Asad je od wigglanja evoluirao pa je i danas vrlo tražen kao izvođač i ponajviše kao remikser.

Tijekom svoje 11-godišnje karijere Asad Rizvi je izgradio svoju reputaciju na sceni kao DJ i producent koji se respektira u svakom pogledu. Do sada je objavio preko 90 izdanja, što produkcija i remixa na etiketama uglednog znaèaja; Om, Global Underground, The End, Loaded, Honchos, Visitor, SoCo Audio, Matter/:Form, Urbantorque, Eukahouse kao i na vlastitima Reverberations i Wrong.

Kao remixer radio je s mnogo imena a najpoznatiji je meðu njima Mr.C. Lani je pristupio grupi The Remote koju su èinili DJ Ashley Casselleom i vokal Ben Lost iz razloga da im pomogne promovirati novi album na Global Undergroundu, no sada je postao i službeni èlan ovog sastava. Album je dosegao visoko mjesto na iTunes chartsu. Trio sada po svijetu ima turneju a zajedno rade na novom albumu koji izlazi iduæe godine. Asad Rizvi je rado viðen gost u mnogim klubovima, a rezidencije trenutno ima u Londonu za OM:Records, te u Brightonu i Bugarskoj, dok povremeno organizira i vlastite klubske veèeri Reverberations u Londonu.

Asad Rizvi (UK)