Baner
Avicii
DJ profili
A

Avicii (SWE)

Nedjelja, 21 Ožujak 2010
Avicii-u koji dolazi iz Švedske je trebalo samo nekoliko mjeseci da shvati kako na njegove producentske radove publika gleda s posebnom pažnjom.

Remixe je počeo raditi još davno na svom Commodore-u 64. Mnogo vremena provodi u studiju stvarajući novu glazbu. Nikada se nije želio glazbeno ograničavati. Cilj mu je producirati kvalitetan house koji je u isto vrijeme plesan i inovativan. Inspiraciju je pronašao u veličinama kao što su Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Eric Prydz i naravno Axwell.

Tonalitet njegovih pjesama i remixa odavno je ocijenjen od publike da ima dosta sličnosti s Axwell-ovom produkcijom, stoga i ne čudi da ga danas smatraju njegovim nasljednikom. Nagla ekspanzija karijere ovog mladog Šveđanina započela je u travnju 2008. produkcijom "Manman" na etiketi Bedroom Bedlam od Pete Tonga. Već u svibnju iste godine počeo je dobivati pozive za izdanja na uglednim etiketama poput Joia Rec., Vicious Grooves, Ministry of Sound. Krajem 2008.g. potpisao je veliki ugovor s Vicious Grooves-om.

Avicii je u 2010.g. krenuo na veliku turneju koja će mu donijeti i premijerni nastup na nekoliko lokacija u Miamiu. Usporedo s turnejom radi na otkrivanju novih zvukova. Single "Sound of Now" iz 2009. još jedan je nevjerojatan uradak. Remixe su već napravili DONS, Roger Sanchez te Jose Nunez, Richard Grey i Erick Morillo.

U istoj godini napravio je pjesmu "Ryu" koja opet osvaja srce Pete Tonga i dobiva pohvalu u emisiji Essential New Tunes. Avicii je u 2009. napravio odličan zamah s remixima. Tako su mu povjerenje poklonili David Guetta, Tiesto, Erick Morillo, Roger Sanchez, Laidback Luke, Bob Sinclar, Tom Novy, Dirty South, Axwell, Sebastian Ingrosso, Joachim Garraud i Dirty South.

Avicii ima samo 19 godina i jedan je od pretendenata za tron globalne elektronske scene.

Nadolazeća izdanja
Avicii - My Feelings For You ft Sebastien Drums on VICIOUS GROOVES
Avicii - Logilec ft Oliver Ingrosso on MIXMASH (NL)
Avicii - Malo on VICIOUS GROOVES (AU)
Avicii - T Bone on VICIOUS GROOVES (AU)
Avicii - Street Dance on VICIOUS GROOVES (AU)

DJ Setovi:
www.avicii.com/sets/AvJAN2010.zip (January 60 minutes)
www.avicii.com/sets/SET11.zip (November mix)
www.avicii.com/sets/AviciiRTE.zip (RTE Pulse radio show Ireland)
www.avicii.com/sets/AviMixRS.zip (Mix on Roger Sanchez' Release
Yourself)
Videos:
www.avicii.com/vids/AviciiSoundFactoryLyon.flv (Sound Factory, Lyon,
France)
www.avicii.com/AviciideoTP.zip (Technoparade, Paris, France)
Avicii (SWE)