Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
Axwell
DJ profili
A

Axwell (SWE)

Srijeda, 30 Travanj 2008
Čuven po svojim hit singlovima i remix izdanjima, Axwell je poznat i kao vrhunski DJ, te član neformalne DJ asocijacije po imenu „Sweedish House Mafia“ koju pored njega čine Sebastian Ingrosso i Steve Angello. On je ujedno i jedini iz te grupe koji dosad nije osjetio atmosferu u Dance Areni. Svoja prva izdanja Axwell bilježi još od 1995. pod imenima Quasar i OXL, ali njegovi rani producentski uspjesi se najviše vežu za duo Mambana gdje je sa pevačicom Isabel Fructuoso izdao tri hit singla „No Reason“ (2001), „Libre“ (2003) i „Felicidad“ (2004). Projekat nazvan Jetlag i singl „So Right“, te suradnja sa Robbie Riverom i singl „Burnin’“, oba iz 2002. godine, postavili su Axwella u sam vrh najtraženijih house producenata i DJ-a. Singlovi „Wait a Minute“ (2003), „Feel The Vibe“ (2004) i „Watch The Sunrise“ (2005) bili su izdati pod imenom Axwell i svaki sljedeći je bio sve uspješniji. Sve zvučnije ime, Axwellu je donijelo seriju house remixa za najveće svjetske zvijezde kao što su Madonna, N.E.R.D, Nelly Furtado, Moby, Hard Fi i brojni drugi. Od 2005. Axwell je i vlasnik izdavačke kuće „Axtone“, a u novije vreme na većini europskih radio top lista visoko su kotirali singlovi „Get Dumb“ i „I Found You“, oba iz 2007. godine. Trenutno je vrlo aktualan singl „It’s True“ iz ožujka ove godine. Axwell je dosad nastupao u čuvenim svjetskim klubovima kao što su „Pure Pacha“, „Zouk“ ili „MOS“, ali i na velikim festivalima među kojima su Global Gathering, Glastonbury ili WMC.

Axwell-ova pjesma „I Found U“ je najizvođenija pjesma sezone i zasigurno zaslužuje nagradu da postane soundtrack ljeta 2007.g. Bila je Essential New Tune u emisiji Pete Tonga na Radiu 1 a poslije toga uslijedio je veliki boom pa su je počeli puštati Annie Mac, Trophy Twins, The Shapeshifters, Bob Sinclar, David Guetta i mnogi drugi. Kao new entry odmah je postala #1 na UK Dance Chartu a na službenoj ljestvici prodanih singlova u V. Britaniji je do sada dosegla 6. mjesto. Pjesma  ‘I Found U’ ujedinjuje rave melodije zajedno sa soul i electro glazbom. Uz tu melodiju dolazi i vocal američke pjevačice nastanjene u Finskoj – Max`C. Ovakvom produkcijom Axwell dokazuje zašto je trenutno jedan od vodećih svjetskih producenata. Posljednji veliki hit objavio je nedavno za Positiva Records – „Watch The Sunrise“.

Uz to Šveđanin je u 2007. remixirao Bob Sinclarovu pjesmu „I Feel For You“, Faithless (Music Matters), Madonna (Jump), Hard Fi (Hard To Beat), Nelly Furtado (Promiscuous), Usher, N.E.R.D., Mobya i mnoge druge. Stoga i ne čudi njegov golem angažman u DJ vodama a tamo ga zaljubljenici u partijanje opisuju kao nevjerojatnog performera s istinskim osjećajem za mix i show. Ove je godine svirao na tisuće važnih lokacija od Miamia, do Pariza, Barcelone, Moskve, Ibize, Australije, Južne Afrike, Maroka, Alžira pa i Hrvatske (Byblos Poreč i Hacienda Vodice). Remixe ove pjesme radili su Soul Avengerz, TV Rock i Tocadisco a uskoro dolazi i remix od Dubfirea.

Osim ove pjesme ne bi bilo loše pridodati i "Get Dumb" koju je napravio sa Angellom i Ingrossom, "Its True" u suradnji s Ingrossom i Al Fakirom, te vlastitu pjesmu "Submariner".
 

Web stranica: www.axwell.nu
MySpace: www.myspace.com/axwell