Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
DJ profili
B

Ben Sims (UK)

Četvrtak, 25 Rujan 2014

Britanska techno legenda, producent i DJ Ben Sims odrastao je na electru i hip-hopu. Od svojih početaka u doba kad su na vrhuncu bili acid house i hardcore bio je poznat kao čovjek koji zna umiksati ono što je naizgled nespojivo, a njegova selekcija oduvijek je besprijekorna.


Danas se njegovo ime spominje uz glavna imena britanske techno scene. S preko 20 godina iskustva, danas slovi kao jedan od traženijih techno DJa u svijetu. Energične techno setove spretno isprepliče sa jedinstvenim spojem tvrdog funka i groovea. Kad gostuje u renomiranim svjetskim klubovima Londona, Berlina ili Miamia ima snažan, jedinstven i znamenit set kojim konstantno probija granice elektronske glazbe koristeći kombinaciju vinyla, CDa i softvera.

Vlasnik je brojnih etiketa, a najvažnija od svih je THEORY koja upravo slavi 40. izdanje, veliku potporu na ovoj etiketi dali su mu Marcel Dettmann, Ben Klock, Dave Clarke, Robert Hood i Rolando. Ben Sims je za švedski Drumcode izdao svoj debi album "Smoke & Mirrors" 2011.g. te je ovo svojevrsno i jedinstveno putovanje kroz techno glazbu, uz povremene izlete prema autentičnom house zvuku. U dva desetljeća producirao je preko 50 traka, remiksirao teškaše underground scene poput Jeff Millsa, Adam Beyera, Chris Liebinga i Kevin Saundersona, te izdavao za renomirane etikete Axis, KMS, CLR i Drumcode.

Iako ima status veterana na sceni Ben Sims suvereno vlada techno glazbom i dan-danas.