Damien J. Carter
DJ profili
D

Damien J. Carter (D)

Utorak, 05 Veljača 2008

DAMIEN J. CARTER trenutno jedan od naj dj-a u usponu na sceni House muzike. Kao nitko drugi, ovaj čovjek zna povući pramac od gaženja progresivnom himnom do lupanja plemenskih pulsova, do electro intonacija i, da, katkad block- rockin starih zvukova iz Prodigy-a ili Clash-a. Sumnjate u to? Onda poslušajte što internacionalni DJ-i i legende kažu o njemu:

'...Europska zvijezda...' Eddie Amador / Yoshitoshi Rec. Los Angeles
'...izuzetan Dj i producent...' Phats & Small / London
'...bez pogovora on je vodeći čovjek... Justin Berkmann / Founder Of Ministry Of Sound
'...definitivno ime na koje treba obratiti pozornost...' Justin Berkmann / Founder Of Ministry Of Sound

Damien je počeo svirati sa 14 godina - ispočetka je bio u Hip Hop-u, a poslije se okrenuo House muzici, ali uvijek je, napomenimo, svirao ploče sa dušom. Nakon što je stekao odane fanove u lokalnim klubovima, dočekao ga je velik posao. Rezultat njegovog prvog hita "Single Holding On" (Milk& Sugar Rec / Credence UK) je jednostavno zapanjujuć i donio mu angažman na svim velikim događajima kao što su Miami, Ibiza, Nature One Festival i Loveparade. Od tada, zvijezde muzičke scene kao Gary Barlow, Harry Choo Choo Romero, Silicone Soul,  RnB Diva Mya i UK..1 DJ Daniel Bedingfield su tražile rad u studiju s Damien-om, cak je Hollywood naručio jedan od njegovih traženih remixa (Mrak Film). Aktualna imena u njegovom stalno rastućem studijskom rasporedu su Jonathan Ulysses (resident u Ibizinom poznatom klubu Space) i Eddie House Music Amador.

Sa vlastitom produkcijom uvjerava sve - prvo cure (medu njima i bivšu BMG-CEO Thomas Stein-ovu ženu, koja je bila vrlo oduševljena da ce ga upoznati), zatim DJ-e i negdje između svega toga, samog Gosp. kameleona BoyGeorge-a, kojem se pojave suze na očima kad netko spomene zlatnog Damien-a. Pomisliti da Damien-ov uspjeh je iznenađujući , svakako nije u redu. Tko god ga je vidio uživo na stage-u, što vam preporučujemo, prepoznaje da ovaj čovjek zna što radi. Dok drugi DJ-i izgledaju kao da se dosađuju radeći svoj posao, Damien vrti do četiri ploče istovremeno,  okreće ih naprijed nazad, sa iglom iznad ili ispod, to je istina, cak je i David Morales morao pogledat dva puta da povjeruje!

Publika u Hemingway baru 08. veljače imat ce priliku cuti pjesme
"What world",
"This is how we rock",
"Shake it"
te mnogobrojne Carterove remixeve.

Damien J. Carter (D)