Baner

Dr. Kucho (ESP)

Nedjelja, 27 Svibanj 2012

Od 1993. do danas bilježi izdanja između ostaloga za Sony, Virgin, Defected, Pacha, Spinnn’, Africanism te vlastiti Disc Doctor a svojim jedinstvenim house zvukom dobio je puno veću pozornost i broj slušatelja diljem zemlje od Europe do južne Amerike.


S pjesmama ‘Patricia Never Leaves The House’ i ‘La Luna’ iz 2001.g. zasjeo je na prvo mjesto top lista diljem planete, a njihov doprinos mnogo je veći jer su lansirale španjolsku house glazbu na svjetski nivo, budući da je do tada ista scena bila jako tajanstvena izvan svojih granica.

2003.g. je bila ključna za njegovu karijeru. Pjesma koja je zapravo otvorila Kuchu sva vrata "Belmondo Rulez" našla se na 6. mjestu najboljih produkcija u izboru DJ Mag-a. Prvo izdanje pjesme možda nije pronašlo veće zapažanje od publike i javnosti. Tada je osnovao vlastitu izdavačku kuću Disc Doctor nakon čega se odlučio ovoj pjesmi dati još jednu šansu sa manjim izmjenama u tonalizaciji. "Belmondo Rulez 2.0" je bilo prvo izdanje na vlastitoj etiketi i veliki početak, jer je vokalna verzija dobila video spot a remixirao je i Bob Sinclar. Također krasila je tada najvažnije kompilacije, svirala se svuda na radijima, u klubovima, recenzirala od strane mnogih novinara, te svirala od strane DJ-a. Zanimljiv je podatak da se ova pjesma nastavila producirati do verzije 4.0, te je usporedo sa vremenom intonacija postajala svaki put zanimljivija i uhu ugodnija.

Poslije toga Kuchova popularnost je rasla brzo te mu DJ Magazine daje titulu neospornog kralja španjolske house glazbe. Kada je 2006.g. hit ‘Hallelujah’ poharao službenu top listu na Malti te u istom tjednu bio ispred Shakire, Madonne i Justin Timberlakea, bez dvojbe Kucho je postao svjetska priča. Godinu dana poslije Kucho je osvajao nizozemsku scenu sa pjesmama ‘Lies To Yourself’ i ‘Can’t Stop Playing’. Podržali su ga Bob Sinclar, Deep Dish, te mnogi drugi.

Kucho je do kraja 2007.g. izdavao na pločama a padom prodaje ovog nosača zvuka prebacio se na digitalna izdanja preko Beatporta, Traxsourcea, Junodownloada i iTunesa. Njegov rad od 2008.g. je opet bio zapažen posebice na Beatportu gdje konstantno prima priznanja. Od 2011. na svojoj etiketi dao je priliku i mladim španjolskim producentima te organizirao remix natječaje. Obrade radova koje potpisuju U2, Cramberries, Portishead ili Michael Jackson dokaz su koliko je praktički svoj studijski rad u ovom trenutku doveo do savršenstva.

Dr. Kucho (ESP)