Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
DJ profili
E

E-Base (HR)

Srijeda, 04 Svibanj 2011

E-Base je danas jedan od najpopularnijih hrvatskih DJ-a: poznat kao čovjek koji podiže atmosferu čak i kada zakažu najpoznatije svjetske DJ zvijezde. Nakon 12 godina klasičnoga glazbenog obrazovanja, E-Base počinje profesionalnu karijeru na Hrvatskome radiju Varaždin.


Ubrzo postaje prvi domaći DJ koji, već sredinom osamdesetih, hrvatskoj javnosti predstavlja house glazbu. Krajem 80-ih producira i vlastite acid house skladbe i one ga uvode u svijet glazbene industrije. U suradnji s Petrom Dundovom (Brothers Yard), E-Base potpisuje ugovor s nakladničkom kućom Aquarius Records te za nju objavljuje dva odlična remiksa donedavno gotovo nepoznatih skupina Mayales (Mogu i sama) i Flexible Frame (Bus). U remiksiranim verzijama ove dvije skladbe ulaze među prvih pet najpopularnijih pjesama nacionalne top liste i uvrštavaju među najveće hrvatske klupske hitove. Istovremeno E-Base nastupa s najpoznatijim međunarodnim zvijezdama kao što su Mr C, Andre Nalin, Timo Maas, Hardy Hard, Chris Liebing, Mario De Bellis, Joe Montana, Blu Peter, Stretch & Verne, Motorbass, Marusha, Keith Litman i Avi Nissim. Također se potvrđuje kao voditelj nekih od najslušanijih emisija Radija 1 i Radija Cibona. Osim toga, organizira legendarne "Kitch" partyje u diskoteci "Aquarius", a ističe se i kao promoter programa "Die Hard" u klubu "Kulušić". U organizaciji suvremenih modnih revija surađuje sa Stephanom Lupinom i drugim eminentnim imenima modnoga svijeta. Sredinom 1997. E-Base utemeljuje vlastiti klupski vodič SubKultura, riječ je o magazinu koji se distribuira u u 40.000 primjeraka širom Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. Ovaj časopis za urbanu kulturu i elektronsku glazbu dio tekstova objavljuje i na engleskome jeziku. Kao glavni urednik stječe značajno iskustvo sa sponzorima, medijima i izdavačkim kućama. Zato ga tvrtka Levi's uključuje kao suorganizatora u svoju promocijsku turneju "Roll & Music Tour 1998" koja obuhvaća 7 najvećih gradova u Hrvatskoj i Sloveniji.

Iste 1998. E-Base prelazi u klub "Gjuro 2" gdje ujedinjuje dva posla; DJ-ski i promotorski. Program "Night Flight" u Gjuri stekao je kultni status medju zagrebačkom publikom. U ljeto 1999. dobiva poziv za nastup na "Love parade"-u, svjetskom mega spektaklu u Berlinu. Tada ujedno iskorištava još jednu prigodu; upoznaje se s uvjetima rada na eminentnim njemačkim radio stanicama poput satelitske radio postaje "Evosonic". No, ne valja stajati na mjestu i biti zadovoljan sa stečenim; posao ga uvijek vodi dalje.  Tako E-Base potpisuje organizaciju nekih od najvećih događaja moderne elektronske glazbe na području Hrvatske. Osmislio je i realizirao projekte "Globe 2000", "Cosmic" i "Spin" koji su dobili značajnu pozornost u elektronskim i pisanim medijima i priznanje za visoku profesionalnu izvedbu. Spomenut ćemo i da u razdoblju od 1997. do danas E-Base surađuje u vanjskim produkcijama za radio stanice Plavi 9, Radio Cibona i Radio 101 te za lokalne radio postaje širom Hrvatske.

E-Base surađuje s popularnom hrvatskom pjevačicom Josipom Lisac na njezinom albumu "Život" (prosinac 2000.). Nakon 13 godina Josipa Lisac je snimila novi nosač zvuka i na njemu se poželjela približiti suvremenome senzibilitetu mladih. Na svoj način to je omogućio E-Base; on se na albumu pojavljuje kao remikser dva hit singla "Ispočetka" i "Pjesma za tebe", a remiks "Ispočetka" dosao je na prvo mjesto nacionalne video top liste "HIT DEPO"!! U prosincu 2001. objavljuje prvu miksanu kompilaciju hrvatskih house remikseva za Aquarius records pod imenom "AQ clubhits 2002". Trenutačno je manager zagrebačkoga kluba The Best i bavi se samostalnom produkcijom. Rezident je klupskog programa "Network" vezanog uz istoimenu autorsku emisiju na Radio Ciboni te svira kao stalni član u bandu Josipe Lisac.