Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
DJ profili
E

Eddy Ramich (HR)

Utorak, 20 Rujan 2011

Dobrom glazbenom podlogom tijekom godina je dizao svoju reputaciju kao DJ i producent remiksirajući Ennia Moriconea, Arthura Verocaia, Tania Mariu i privlačio pozornost na budućnost svjetske jazz scene, što sam, što kao dio house projekta Eddy & Dus tijekom 90-tih i danas kao polovica dvojca Eddy Meets Yannah.


Zadnjih 11 godina organizira sada već kultni program Kontrapunkt u klubu Aquarius, za čijim pultom su prodefilirale veličine kao što su Gilles Peterson, Jazzanova, 4Hero, Carl Craig, IG Culture, Bugz In The Attic, Rainer Trüby itd. Eddy vodi i One Man Radio Show na Radiju 101, jednu od rijetkih emisija u Hrvatskoj u kojoj se može čuti najsvježiji underground soul, hip hop, jazz, broken i soulful house u dnevnom programu.

2003. započinje suradnju sa Yannom Valdevit na projektu Eddy Meets Yannah. Zajedno su izdali drugi album za njemački Compost, a njihove stvari našle su se po chartovima vrhunskih DJ-a te ih odvele na brojne nastupe diljem svijeta, od Londona do Tokyja. Najslušanija japanska radio stanica, J-Wave izabrala ga je za najboljeg DJ-a u konkurenciji s Gilles Petersonom, Bugz In The Attic, Jazzanova, Karen P., Louie Vegom, Underworldom, DJ Patifeom i dr. Eddy je završio novi solo album na kojemu između ostalog surađuje i sa Zedom Biasom, te radi na otvaranju nove radio stanice pomalo ironičnog imena Radio 808.

Latest tracks by Eddy Meets Yannah