Baner
Erick Morillo
DJ profili
E

Erick Morillo (USA)

Utorak, 20 Lipanj 2006
Erick Morillo je do sada remixirao mnogo pjevača, DJa i producenata od Whitney Houston do Basement Jaxxa, od Sneaker Pimpsa do Macy Gray. Pokrenuo je legendarni Subliminal Records, s kojim danas ima nebrojeni niz izdanja.. Erick je po prodaji svojih radova dobio platinastu nagradu a njegovi uratci iz dana u dan osvajaju svjetske top ljestvice. Kao producent Morillo se često skriva pod pseudonimima Ministers De la Funk, The Dronez, (zajednički projekt s Harry Choo Choo Romerom i Jose Nunezom gdje su 2001. proglašeni remixerima godine) RAW, Smooth Touch, RBM, Deep Soul, Club Ultimate i Li'l Mo Ying Yang. Kao DJ svirao je na svim kontinentima i klubovima od legendarnih partija Subliminal Sessions u Pachi na Ibizi do Crobar Cluba u Miamiu... U mladosti je kao DJ dosta radio sa Little Louie Vegom i Kenny Dope Gonzalezom koji ga uvode u house glazbu a kasnije se uhvatio produkcijskog rada pa njegovi radovi sve više plijene pozornost labela poput Nervousa i Strictly Rhytma. Ubrzo sa stvari "I Like To Move It," dolazi na top ljestvice svih svjetskih kuća a platinastu prodaju ostvaruje u Nizozemskoj, dok zlatnu u V. Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji i Australiji. 1997. osniva Subliminal Records u suradnji sa Harry Romerom i Jose Nunezom. Cilj je jasan; promocija house zvuka od onih funky ritmova do soula i undergrounda s naglaskom na kvalitetu. Sedam godina kasnije Subliminal iza sebe ima 100 izdanja među kojima je veliki broj radio hitova poput Who Da Funk's "Shiny Disco Balls", Ministers de la Funk "Believe". 1999. i 2000. label dobiva nagradu kao „najbolji“ na Best Label Muzik Awardsima. Kasnije započinju i izdanja kompilacija pod imenom Subliminal Sessions s kojim se nastoji razviti pojedini umjetnici elektronske glazbe ali i njihov zvuk. Morillo je dobitnik raznih prestižnih nagrada kao najbolji house DJ u 99. i 2001. te najbolji svjetski DJ u 2002.g. na Pacha Ibiza Awardsima.

Erick je u današnje vrijeme jako zauzet DJ s prosječno 30 nastupa mjesečno. Njegovi se nastupi svake godine održavaju u Grčkoj, Malti, Amsterdamu, Londonu, Madridu, Belfastu, Rusiji, New Yorku, Chicagu, Miamiu i drugim gradovima. Nedavno je dovršio svoj dugo očekivani album 'My World', u kojem surađuje sa imenima poput Puff Daddy, DJ Rap, Audio Bullys, Terra Deva, Mad Stuntman. Prvi singl s tog albuma "Break Down The Doors" je napravljen u suradnji s Audio Bullys a napravljen je i video spot u kojem glumi Naomi Campbell. Album je izašao lani u lipnju a promoviran je na svjetskoj razini pa su tako promocije vidjeli Australci, zemlje Beneluksa, Talijani, Rusi, Amerikanci i drugi. Krajem listopada prošle godine izbacio je na tržište Subliminal Winter Sessions Vol. 2.

Ljeto 2004.g. Erick je proveo kao tjedni rezident Pacha Cluba. Uz to s njim su kao gosti nastupali mnogi svjetski DJ-i i glazbenici kao. Tommy Lee, P. Diddy, DJ Rap, Gadjo, Tom Novy, Benny Benassi, i Subliminal crew. Nastupao je i na festivalima poput Creamfields, Homelands, Mystery Land. Zapažen uspjeh napravila je i njegova kompilacijska serija Subliminal Sessions čije 11. izdanje je objavio pred ljeto 2007.g.

Web stranica: www.erickmorillo.com

 

Erick Morillo (USA)