Fedde Le Grand
DJ profili
F

Fedde Le Grand (NL)

Srijeda, 14 Svibanj 2008
Nizozemski producent i DJ, Fedde le Grand (1977) je postao jedan od svjetski poznatih statua. Njegovi DJ setovi I produkcija sadrže energiju, živu plesnu house glazbu sa akustičnim beatovima i elektro utjecajem. Poznati ‘Fedde-style’ je stvorio svjetski trend. Njegova glazba je glazba današnjice I budućnosti u clubovima. House stvar ‘Put your hands up for Detroit’ (2006) je bila njegov najveći uspjeh. Mnogo uspješnija produkcija, međunarodne gaže I nagrade samo su samo popratna pojava njegove karijere. Le Grand je već sada postao najtraženiji DJ današnjice I stvara hit za hitom. Ogromna strast za glazbom je odvijek bila dio njegovog srca. Kao tinejdžer znao je puštati ploče gdje god je stigao, I nakon što je završio srednju školu počeo je svirati kao DJ za stalno.  Od 1998. godine stvorio je zahvalan portfelie, nastupajući na najvećim dance eventima I time što je bukiran u svakom klubu u Danskoj. Uspješan je u organizaciji partya I produkciji glazbe. U ožujku 2007 godine počela je njegova prva inozemna turneja počevši u Indoneziji, Australiji, Novom Zelandu I Miamiu, slijedeći zatim druga turneja kroz Ameriku I Kanadu, završavajući svoju turneju u Kini u maju 2007. Tijekom ljeta 2007. godine, Fedde le Grand posjetio je skoro sve Europske zemlje, uključujući Ibizu naravno.  Tijekom njegovog drugog posjeta Australiji, predstavljen je na pet različitih festivala do kraja studenog 2007. godine. U 2008. godini planira turneju po Americi,Južnoj Africi I Aziji.

Uz sve gaže, Fedde se bavi produkcijom  još od 2001. godine.  Njegova karijera svakim danom je uspješnija I poprima velike razmjere. Napravio je veliki hit ‘Detroit’ ukljućujući poziciju broj 1 na službenoj ljestvici UK Singlica I ostalih međunarodnih ljestvica.
Fedde je producirao za umjetnike kao Sharam, Freeform 5, Hardsoul, Kurd Maverick, Tall Paul, Pete Tong, Camille Jones, Ida Corr, Anita Kelsey and Robbie Williams. Nije samo ‘Detroit’ bio udarac u glavu, već svi hitovi u 2007-oj. ‘The Creeps’ (Camille Jones) I njegov nastavak remix od  Ida Corr’s funky ‘Let me think about it’, su postali najveći hitovi u jednoj godini. Nijedan drugi danski producent nije postigao takav uspjeh kao on. U 2007-oj godini drugi europski hitovi su ‘Take No Shhh…’, ‘Just Trippin’, ‘Wheels in Motion’ I pjesma ‘Mirror 07-07-07’. Fedde je napravio ovu pjesmu u suradnji sa danskom pjevačicom Ida Corr za svjetski koncert za marathon Spasimo Zemlju.  Fedde je napravio mixani album sa tri kompilacije  ‘Sneakerz CD1’ u suradnji sa Gregor Salto (svibanj 2006, Label: Sneakerz MUZIK), ‘Top Of The Clubs volume 33’ (2006, Label: Kontor Records) I Ministry of Sound album ‘Sessions’ (početak 2007: Label: MoS). Fedde trenutno radi na vlastitom albumu koji će biti gotov početkom 2008. godine. Na ovom albumu će biti nekoliko dobrih suradnji.

I pobjednik je…
‘Put your hands up for Detroit’ dobio je prvu nagradu Ibize na kraju 2006 godine. Jednu godinu kasnije,Fedde le Grand postaje pobjenik u kategoriji  ‘Breakthrough’. Na Zimskom festivalu glazbe u Miami-u, Feede je odnio kući sve tri nagrade:’ Najbolji Breakthrough Solo Umjetnik’, ‘Najbolji Breaks/Electro Zvuk’ i ‘Najbolju Underground House pjesmu ’. Osvojio je dvije danske DJ nagrade I Australsku MTV nagradu 2007. godine. Iste godine Feede se pojavljuje na prestižnoj ljestvici DJ MAG TOP 100, gdje osvaja 22-go mjesto- Sa oom nominacijom osvaja nagradu za najbolji New Entry. Ova nominacija ga je rangirala kao trećeg najboljeg DJ u svojoj kategoriji mežu TOP 100 najboljih.

Web adresa: www.feddelegrand.com


 

Fedde Le Grand (NL)