DJ profili
F

Fiji (CH)

Petak, 15 Travanj 2011

FIJI - su tročlani live bend iz švicarskog Berna. Njihova glazba je direktni i svjesni nastavak 80-tih godina, jer donose energičnu fuziju electro popa i retro glazbe s mnogo vokala.

U posljednjih 5-6 godina zadivili su publiku svoje matične domovine te obližnju Njemačku i Austriju količinom energije koju pružaju na svakom pojedinom nastupu. Najidealnije su im manje klupske atmosfere ali očevici kažu da i pred auditorijima od 10,000 posjetitelja glazba koju produciraju i pjevaju donosi sjajne plesne vibracije u publici.


Dva brata Menk i Simon na bass gitari i klavijaturama a u pozadini svestrana pjevačica Simone De Lorenzi vamp izgleda koju možemo nazvati novom Debbie Harry ili Grace Jones. Nastup Simone De Lorenzi u svjetlosti pozornice je nešto poput Amande Lear i Iggy Popa; s pratnjom zvuka muzike dugo u noć, sa minicom; Sa super dugim nogama i izgledom poput Audrey Hepburn, uz pjesme koje bi poželjeli naručiti na francuskom. Bijelo vino, proliveno u kapljicama; kiselo. A onda, ona isiše sok iz kriške limuna bez da trepne lepršavim trepavicama.


Fiji možemo reći da su nasljednici od švicarskih electro velikana Yello. Glazbeno izvode pjesme iz vlastite produkcije ili obrade poznatih autora kao npr Brian Ferrya ili Blondie. Pjesme zvuče energično i plesno. Doima se neki electro pop ambijent s mnogo vokala, obrade starih synthpop pjesama te disko hitova 80-tih godina uz pomoć moderne tehnologije.


Do sada su izdali tri albuma a svaki pjevaju na drugom jeziku. Možete ih slušati na francuskom, njemačkom i engleskom.


Upravo smo dobili informacije kako je bend potpisao ugovor s belgijskom etiketom "lektroland" koji će im izdati četvrti studijski album u prosincu ove godine. U Hrvatskoj još uvijek nisu nastupali a sudeći prema viđenom ta svirka neće se još dugo morati čekati. U nastavku donosimo i fotogaleriju sa slikovitih nastupa Fiji benda.

{gallery}/2011/04/13_fijiband@report{/gallery}

Fiji (CH)