Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
Freemasons
DJ profili
F

Freemasons (UK)

Četvrtak, 31 Siječanj 2008

Freemasonsi, britanski glazbeni dvojac iz Brightona kojeg predvodi Russell Small.

Zajednički sa partnerom u studiju James Wiltshire-om suradnju su započeli prije šest godina i od tada se ne silaze sa svjetskih top lista brojnim remixevima koji su ih i proslavili, ali također i zbog svojih vlastitih hitova kojima su zaradili mnogobrojne vrijedne nagrade te bili nominirani za prestižnu nagradu Grammy. “When the heartache is over“ Tine Turner, “Mesmerized“ Faith Evans, “Déjà vu“ Beyonce, inače nominiran za američki Grammy, “Work” Kelly Rowland, samo su neki od njihovih svjeTskih uspješnica.

Dvojac je postao jednim od najpoznatijih izvođača u UK zahvaljujući svojim remiksevima velikih umjetnika poput Beyoncé, Kelly Rowland, Kylie Minogue. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih / dance i disco pjesama te spajanja istih s novim zvukovima suvremenih plesnih žanrova.

2007. bila je fantastična godina za omiljenu producentsku skupinu elektronske glazbe u UK. Procjenjuje se da je bilo samo 15 tjedana u 2007. godini kada na ljestvici najboljih 40 Ujedinjenog Kraljevstva tijekom kojih nije bilo barem nečega s potpisom produkcije "Freemasons". Izdali su dva fantastična albuma (Shakedown, Unmixed) koji su rasprodani u sedam milijuna primjeraka po cijelome svijetu. Dvojac je nastupao širom svijeta, a u Hrvatskoj su nastupali mnogo puta.