Funk D'Void
DJ profili
F

Funk D'Void (SCO)

Subota, 22 Travanj 2006

Lars Sandberg aka. Funk D'Void, DJ i producent čiji stil varira od housea do techna podjednako, od jazzy house do funky techno produkcije. Nakon više od 14 godina iskustva kao DJ i dva nastupa na DMC natjecanju, Funk D'Void je postao sinonim za odličnog producenta i DJ-a s krcatim rasporedom nastupa širom svijeta. Provodeći jako puno vremena u svom studiju i prelazeći Atlantik nekoliko puta tjedno, Lars izjavljuje da život DJ-a uopće nije glamurozan kako se čini na papiru. Ponekad se osjeća kao da živi na ulici. Životna priča Škota (Šveđanin rodom) Lars Sandberga započela je prije 30 godina u Glasgowu. Lars je odrastao u muzičkoj obitelji, majka je koncertna pijanistica koja i dalje redovito nastupa; prošao je razdoblje hip-hopa i electra, a DJ karijera započinje mu 1988. godine. Lars je sedam godina radio u "Fopp Records" dućanu s pločama gdje je bio zaokupljen jazzom, funkom i soulom. Kombinirajući svu tu glazbu sa svojom glazbenom podlogom i ljubavlju prema DJ-ingu, bilo je neizbježno započeti vlastitu produkciju. Uzore je pronalazio u Detroit techno sceni, a Derrick May ("Nude Photo") ostavio je na njega najveći utjecaj iako se uočava nezaobilazan utjecaj Herbie Hancocka što se odrazilo na elemente funka u svim radovima Sandberga. Povezajući se s Richard Brownom, menedžerom SOMA Records labela, izdao je veliki hit "Jack Me Off".

Larsov prvi solo projekt, Funk D'Void je rođen, a hit je postao instant klasik. Odmah započinje s radom na novom nivou, ugovor za Somu je potpisan te dostiže prilike putovati po cijelom svijetu i raditi s ljudima kojima se godinama divio. 1996. g. izdao je singl "Soul man" nakon kojeg je ubrzo uslijedio "Bad Coffe", hit koji je zauzeo odlična mjesta na svim ljestvicama muzičkih časopisa techno top singlova '97. Funk D'Void oštre produkcije izdaje debi album "Technoir" 1997 godine. Nakon tog izdanja, Lars seli u Barcelonu noseći svoj studio sa sobom u potrazi za novim inspiracijama. Izlazeći po klubovima Barcelone od ponedjeljka do četvrtka te uslijed mnogo fiesta, ali isto toliko napornog dvogodišnjeg rada, objavljen je drugi album Funk D'Voida pod imenom "Dos". Produkcija je drugačija, tamna, žilava i funky, a osim produciranja, može se pohvaliti i remixiranjem velikih imena kao što su Sterac, Orlando Voorn, Envoy, L. Garnier.

Dark deep remix E-Dancera "Banjo", prema odličnim kritikama, najbolji je rad Larsa Sandberga, čak se govori da remix bolje zvuči od samog orginala kojeg potpisuje Kevin Saunderson. Lars je objavio solo radove na Jericho i Blue Records labelu pod nazivom Frank/Francois Dubois, a radi na i na svojim Dark , Silver & Red Knight labelima. Sa svojim dugogodišnjim prijateljom Nigel Hayesom, Lars radi na malo više jazzy house projektu Chaser te su 1995. izdali veliki klasik "Sides of Iron", a dvije godine kasnije vratili su se sa zaraznim singlom "Life in Loisaida" te napokon 1999. godine izdali debi album Game On. S obzirom da Lars živi u Barceloni, a Nigel u Londonu, gotovo ih je nemoguće strpati u isti studio, no njih dvojica svejedno uspješno dovršavaju nove materijale.

Web stranica: www.funkdvoid.com

Funk D'Void (SCO)