Confusion
DJ profili
F

Funk Guru & Phillipe aka Confusion

Ponedjeljak, 25 Rujan 2006

Počeli su vrtiti još od 2000. godine u  ''mama'' net klubu, gdje su se i upoznali! Scena drum'n'bass u to vrijeme je jos bila nerazvijena, a partija i nije bilo, pa tako shvativši da neće moći vrtiti ploče u drugim klubovima osim ako sami ne organiziraju partije, u jesen 2001. napravili su svoj prvi party u najalternativnijem Zagrebačkom klubu Attack! Nakon vrlo uspješnog partija odlučili su se oformiti kao tročlana grupa nazvani jednostavno i odgovarajuće ''Confusion''. Tada se rađa prvi u Hrvata i danas najcjenjeni drum'n'bass/breakbeat event pod imenom ''ILLECTRIC FUNK''. U svojih 5 godina postojanja, ''Illectric Funk'' je ugostio mnogo imena kao: Optical, Storm, EZ Rollers, Peshay, Klute, Paradox, B.L.I.M., Chris Carter, Black Sun Empire, Chris Su, SKC, Rascal & Klone, Optiv, Paul B, Marcus Intalex, Calibre… Uskoro su poceli organizirat i klubske večeri pod imenom ''Playground'' i jedini hrvatski VJ event ''Videoskop''. Njihovi najveći projekti su ''Illectric Funk Festival i S*Core – Prvi Snowboard & music festival u Hrvata. ''Illectric Funk Festival'' ugostio je: Dub Pistols, SKC, TM Juke live, Scotch Egg, Molara, i moge druge…’’Confusion’’ je svoj drugi Festival zatvorio s LTJ Bukem i MC Conrad u Zagrebačkoj klaonici s više od 1500 ljudi!

'Confusion'' DJ-evi su nastupili s mnogim imenima svjetske drum'n'bass scene te također bili DJ support na T-Com manifestacijama (Windsurfing festival, Extreme park), te bili dio organizacije koja je napravilia official Kosheen after party u Zagrebu gdje su Decoder i Substance nastupali. Takodjer su nastupali na festivalima kao EXIT Festival u Srbiji, LIFT fest u Sarajevu, Seasplash reggae festival i Media Mediterranea u Puli, Motovun film festival, MTV Valkana Beach festival, Underwater Overground, Rabac Summer festival, Free as a bird, Future Sound of Zagreb, Springroll festival, i mnogi drugi… Bili su takodjer i gosti prvog drum'n'bass seminara u Sarajevu a i organizirali su drugi drum'n'bass seminar i u Zagrebu. Nastupili su u manje-više svakom gradu u Hrvatskoj, Sloveniji (Bled, Škofija Loka, Ljubljana), Graz, Klagenfurt, Beograd, Banja Luka, Sarajevo, Sofija…Takodjer vode i svoj radio show na Radio Student još od 2002. godine.

Posljednjih godina njihovi setovi razvili su u toliko pravaca, tako da osim drum'n'bass-a možete cuti jungle, electro, electrobreaks, dubstep, hip-hop, reggae, IDM, breakcore, raggacore i gabber!

Funk Guru & Phillipe aka Confusion