Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Indy Slide (HR)

Petak, 05 Prosinac 2014

Selekcija traka na licu mjesta, prema atmosferi, sviranje publici i konstantna interakcija sa istom sve to čini njegov recept za obostrano zadovoljstvo uz puno plesa.


Potomak stare škole, u potpunosti predan elektronskom zvuku, Indy Slide iz Osijeka je nabavkom prvih gramofona i ploča svoju glazbenu karijeru započeo još 2000. godine. Još tokom pohađanja osnovne glazbene škole svirajući klavir, počeo je "skidati" melodije tada omiljenih traka sa Rave Base kompilacija, kao i Prodigy-a, Paul van Dyka i raznih Essential Mix-eva koje je tada još imao na kazetama. Iako je oduvijek uživao u većini underground žanrova elektronike, techno je zapravo taj kroz kojeg svoje emocije i energiju u potpunosti prenosi publici. Od samih početaka, uzori su mu Dave Clarke, Charles Siegling/Technasia, Space DJz, Takkyu Ishino, te u novije vrijeme i Gary Beck, Rebekah, Len Faki.Nastupao je, kako u svome rodnom gradu, tako i u Đakovu, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Novoj Gradišci, Poreču, Dubrovniku, Beogradu, kao i na nekoliko nekoliko radijskih emisija. U veljači 2012. godine, na online DJ contestu izborio se za warm up set za Manuel De La Mare-a, a pult je također dijelio i sa imenima poput Miss Sunshine, Forest People, Lea Dobričić, Kristina Lalić, Loco Baby, Vid Marjanović. 2013. pridružuje se osječkoj organizaciji Urban Art, koja ga plasira na frekventne nastupe po Slavoniji, te na prvi nastup preko granice, u Svemirskoj Kafani u Beogradu, a također je gostovao i na eventima poput Techno Doze, techNOVAtiona, Ground Zero.

Iako se uglavnom kreće unutar techna, Indyjeva posebnost leži u činjenici da svaki set svira potpuno drugačije, te publika zapravo nikada ne zna što očekivati, osim zagarantirane underground energije. Svoje setove dinamično slaže na 4 kanala, te se u zadnje vrijeme sve više vraća svom starom zvuku, fuziji hi energy, dirty, banging i acid techna, dok za formiranje svoga vlastitoga stila, zvuka i tehnike, nikada ne propušta istaknuti popriličnu količinu zasluga i utjecaja njegovog najboljeg prijatelja. Premda još bez izdanja, intenzivno radi i na vlastitoj produkciji, te se prvo izdanje može očekivati tokom 2015., kao i mnogo nadolazećih nastupa.