Baner
Marco Bailey
DJ profili
M

Marco Bailey (B)

Četvrtak, 25 Rujan 2014

Marco Bailey je rođen je 1970. godine u Belgiji, gdje 1988. godine počinje karijeru DJ-a.


Sa produkcijskim radom započinje nešto kasnije (1994) - izdanjem za produkcijsku kuću Bonzai.  Prvi utjecaji poveli su ga ka vodama funka i hip hopa, da bi se na kraju potpuno posvetio glazbi kao techno DJ. Vlasnik je labela „Session“. Zajedno sa Cristianom Varelom osnovao je Pornographic Recordings. Već par puta imao je priliku izdavati za poznati "In Tech" label, što je Carl Cox osobno tražio od njega. Njegov neosporni kvalitet potvrđuje činjenica da se njegova izdanja redovno pojavljuju na track listama najpoznatijih svjetskih DJ-eva. Marco je također osnivač MB Elektronics & MB Selektions, u okviru kojih izdaje produkciju artista: Adam Beyer, Umek, Ben Sims, Smith & Selway, Claude Young, Cristian Varela, Redhead, Axel Karakasis, Takaaki Itoh, itd. Nastupao je u najpoznatijim klubovima širom svijeta i nazobilazna je figura na najvažnijim mega eventima:  „Mayday", "I Love Techno", "Nature One", itd.   

Marco Bailey je u veljači 2013.g. objavio svoj posljednji album High Volume, koji je u međuvremenu i remixiran. U 20-godišnjoj karijeri izdao je preko 70 izdanja za široku paletu etiketa, poput Bedrock, Toolroom i Drumcode, ali i za svoju MB Elektronics. Na njoj je izašao i posljednji album kao jubilarno 100. izdanje. Album je prožet raznim glazbenim stilovima, od za Baileya prepoznatljivog techna, preko tech housea, pa i nekoliko downtempo, ambientalnih stvari.

MB : "No nonsense, just great music. Techno is pure energy. Giving you one hundred percent to make people feel good. Keep an open mind and you'll get the proper respect."

Web adresa: www.marcobailey.com
Marco Bailey (B)