Baner
Martinez
DJ profili
M

Martinez (SWE)

Petak, 30 Svibanj 2008
Martinez, pravim imenom Martin Swanstein, rođen je 1981. i odrastao je na jugu Švedske. Još u  ranoj dobi otkriva techno i kasnije house glazbu, a pošto je već otprije svirao klavijature, gitaru i flautu bilo je normalno da počne producirati dance glazbu na svom kompjuteru. Također, nabavio je i par gramofona i bacio se u lov na ploče. Ipak, Martin je tada bio još premlad da bi posjećivao klubove pa je sam organizirao svoje privatne house partyje na plaži, gdje je često bio sam DJ. Nakon što je nekoliko godina kasnije poslao svoju demo snimku, dobio je priliku da razvije svoje producentske sposobnosti u Wrong Steps studiju u Stockholmu, gdje je koproducirao neke svoje stvari zajedno s francuskim producentom Manuelom Perezom. Pošto je u to vrijeme još išao u školu, studiju se mogao posvećivati samo preko praznika. Ipak, jedna od tih ranih stvari se kasnije pojavila pod imenom “Late Night Groove”, na Martinovom debitantskom 12 inčeru, izdanom za švedsku izdavačku kuću Deeplay Music.

2000. se Martinez preselio iz malog švedskog grada u glazbeno mnogo propulzivniji danski Kopenhagen. To mu je omogućilo da uloži još više vremena i energije u svoju glazbu i nedugo zatim je dobio ugovor s etabliranom izdavačkom kućom Guidance iz Chicaga. Prvi je izašao “Laidback Grooves EP”, gdje je kombinirao zvuke deephousea sa brake-beatovima, a zatim je izdao još tri 12 inčera za istu izdavačku kuću. Također, radio je i neke odlične remikseve za Physics duo s iste etikete. Njegova stvar “Aquarium Jazz Dub Mix” sa “Don’t Deny Me Love” bila je posebno dobro primljena od strane ljubitelja elektronske glazbe, DJeva i glazbenih novinara diljem svijeta. Neki od ostalih glazbenika kojima je radio remikseve su danski pop/house izvođači Filur, Dalminjo, Silicone Soul, The Beard, Nathan Fake, Underworld, Duplex100, Jussi Pekka, Sono i Spiro Projecto.  

Sredinom 2003. Martinez se poželio baviti više techno i eksperimentalnijim zvucima house glazbe, pa je počeo više raditi sa semplovima i zvukovima koji se baziraju na elektronici, a uz to je počeo razvijati i nešto što on sam zove „Cosmic House“ - house obogaćen svemirskim zvukovima s mješavinom techa, atmosfere i melodije. Nedugo zatim nazvao ga je Steve Bug, ponudivši mu izdavanje na Bug's Deep House, pod izdavačkom kućom Dessous Recordings. Taj je poziv rezultirao odličnim "Skywalker EPjem" i otkrio je jednu potpuno različitu Martinezovu glazbenu stranu koja je umnogome oštrija i uvrnutija – što više, to bolje! Martinez je tada pokrenuo svoju vlastitu izdavačku kuću Out of Orbit Recordings, za koju je već izdao svoja tri EP-ja, a i 12 inčere Trentemollera ("Beta Boy"), Zvukbroda i Jussi Pekka. Martinezu su također izdane dvije stvari za etabliranu Get Physical izdavačku kuću iz Berlina i Steve Bugovu Audiomatique ("Shadowboxing"), a njegova prva kompilacija mikseva izašla je na Audiomatique početkom 2006.

Web adresa: www.myspace.com/martinez_outoforbit

 

Martinez (SWE)